10 September 2020 11:42 | Annika Lundby

Det är ju inte roligt när saker och ting går fel. Men är det så där bara lite fel kan man i efterhand skratta åt det och ibland är det kanske just det som gick fel som man minns mest.

Häromdagen när sambon och jag satt och fikade började vi prata om olika resor vi gjort. Vi mindes tillbaka och det som vi framförallt skrattade åt var alla saker som gått fel på våra resor. Saker som varit så där lite lagom fel.

Vår första motorcykelsemester tillsammans minns vi för det var den gången sambon stängde av värmen i stugan, jag frös hela natten och vakade med en rejäl förkylning. I nästan en vecka fick jag sitta på bönpallen med två bomullstussar i näsan för att inte snora ner hjälmen.

Nästa mc-semester avslutades med att sambon fick matförgiftning.

Krympte på spa

När vi var på spa för ett tag sedan med några vänner checkade vi in och gick sedan till spaavdelningen för att ta emot våra badrockar och tofflor. Enda problemet var att badrockarna räckte oss mitt på låren och ärmarna till armbågarna. Helt klar badrockar för barn menade vi när vi tog upp det med personalen. Nej, det är det inte, får vi till svar. Jaha, tänkte vi. Skrattar hysteriskt och går runt med våra minimala badrockar innan vi någon timma senare hittar en annan i personalen. När hon fick frågan var det uppenbart att det blivit en miss. Där skapades ett minne ur något som blev fel.

“Detta är ingen toalett!”

Missödet vi kanske minns mest är från när vi var i Rom för att fira sambons 40-årsdag. Efter att sambon och hans kompis varit rejält kissnödiga en längre stund utan att hitta någon form av toalett eller affär eller restaurang att gå in i hittade de en grävmaskin som stod parkerad utanför en kyrka. Lite diskret uträttade de sina behov precis när prästen kommer ut. Prästen hälsade glatt på mig och kompisens sambo, vände sig om och ser vad killarna gör och ropar ”Vad gör ni! Detta är ingen toalett, detta är staden Rom!”. Snacka om att de skämdes. Och även om vi gjorde många saker på sambons födelsedag är det detta vi minns mest.

När vi druckit upp kaffet kunde vi konstatera att de där sakerna som kanske gick lite fel när de just skedde är de sakerna om vi nu skrattar mest åt. Man säger ju att man minns det roliga och glömmer det tråkiga. Men i det här fallet är det tråkiga inte glömt.

Läs fler krönikor här