Annons

Miljövänlig bilflotta hos kommunen

En del kommuner är på väg mot 100-procentig klimatväxling för sina bilar. Andra har inte en enda miljöbil. I Kungsbacka ligger kommunen ganska bra till.

Trafik | 06 Maj 2021 22:30

Kungsbacka ligger bra till på listan över de kommuner som har flest miljöbilar.

FOTO: Pixabay

Här är nästan 68 procent av kommunens fordon miljöbilar. Det placerar vår kommun bland de 20 svenska kommuner som kommit längst i ambitionen att byta ut hela fordonsflottan mot miljöbilar. Det visar en sammanställning av uppgifter i kommunernas databas Kolada, som nyhetsbyrån Siren gjort.

Hallandskommuner i topp

Två andra halländska kommuner, Falkenberg och Varberg, ligger också i topp på listan. Överst, på sjunde plats, återfinns Falkenberg. Varberg ligger på tionde plats och Kungsbacka på plats 19.

Av de sex Hallandskommunerna ligger fem över riksgenomsnittet på 46 procent miljöbilar. Med 22,9 procent miljöbilar i den kommunala fordonsflottan ligger dock Hylte klart under såväl riksgenomsnittet, som regionsnittet på 60,8 procent.

Kommunala miljöbilar
Kungsbacka kommun är tredje bäst i länet på miljöbilar. GRAFIK: Nyhetsbyrån Siren

Jobbar hårt mot mål

Högst andel kommunala miljöbilar – 92 procent – har Helsingborg. Lägst andel – noll procent –har Ljusnarsberg, Nordmaling, Ockelbo, Ragunda, Ydre och Åsele.

– De kommuner som ligger högt har ofta ett mål och jobbar hårt för att nå det, säger Pernilla Hansson, projektledare på föreningen Miljöfordon Sverige, som är ansvarig för statistiken.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Halland på efterkälken

Miljö och natur Halland halkar efter både när det gäller Krav-certifierad djurhållning och åker- och betesmarker. Det visar en ...

Långa köer på E6 efter olycka

Trafik Framkomligheten på E6 i norrgående riktning var tidigare ikväll starkt begränsad. En olycka skapade långa kö...

Krönika: Virtuos på flera sätt

Krönikor Jag har gjort det massor av gånger förut, lyssnat på Sommar i radions P1. Men speciellt vill jag ...
Annons