Annons

Miljösatsning på returkorgar

Mer än tre fjärdedelar av returburkar och petflaskor återvinns. Men trots det eldas ett ton plastflaskor upp i onödan varje år bara i Kungsbacka. Nu sätter kommunen upp returkorgar i innerstaden.

Nyheter | 17 Augusti 2020 13:00

Många orkar inte ta med sig en burk eller flaska hem, eller lämna tillbaka den där den köptes efter att innehållet runnit ner i magen.

– Trots att tiggare och andra plockar upp returer ur papperskorgar visar våra mätningar att det varje år eldas upp ett ton pet-flaskor som kunde återvunnits, berättar Jens Loreskog, enhetschef på Trafik- och parkförvaltningen.

Nu ska Kungsbacka sätta upp cirka 100 pantkorgar runt om i centrum för att öka returerna så att det inte hamnar i papperskorgaren.

– Vi har börjat med tre stycken för att se hur de fungerar, sen fyller vi på efter hand.

Nu kan det förstås bli så att returkorgarna töms av de som vill få pengar för returen, men effekten kommer ändå att synas när kommunen görs nästa genomgång av vad som finns i papperskorgarna.

Fler nyheter här.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Par misstänkta för att ha eldat upp tidigare partners hus

Blåljus Det är en relationshistoria med flera inblandade dömda personer, som ligger bakom den pågående förundersökningen ...

Hair by Angels kan bli Årets frisörföretag

Nyheter I dagarna blev det klart vilka som tävlar om titeln Årets frisörföretag, bland de nominerade finns Hair ...

Skyddstillsyn för flera trafikbrott

Blåljus En 38-årig man med missbruksproblematik, har dömts till skyddstillsyn istället för fängelse för grov ...
Annons