Miljöpartiet tog över båtmuseet

Den pågående värmeböljan var ett givet inslag när Miljöpartiet hade sin kväll på Båt- och sjöfartsmuseet i Onsala. 
Men mest var det mer konkret lokalpolitik som diskuterades: miljözoner i innerstaden, fritidsgård i Onsala och sjukgymnastik. 
Nyheter | 13 Juli 2018 11:08

Den pågående värmeböljan var ett givet inslag när Miljöpartiet hade sin kväll på Båt- och sjöfartsmuseet i Onsala. 

Men mest var det mer konkret lokalpolitik som diskuterades: miljözoner i innerstaden, fritidsgård i Onsala och sjukgymnastik. 

 

Miljöpartiet rullade igång sin kväll redan under eftermiddagen, med olika aktiviteter. De allra yngsta (mest barnbarn till partiaktiva) satsade på ansiktsmålning och drakflygning, medan de med några fler år under bältet fick möjlighet att inspektera såväl el- som gasdriven bil på nära håll samt eldriven motorsåg och båtmotor. Elisabeth Sahlsten, tidigare forskare och i dag tjänsteman på Havs- och vattenmyndigheten hade ställt upp ett par mikroskop där nyfikna kunde titta på bland annat en näve havsbotten på riktigt nära håll. 

 

Många av Miljöpartiets kandidater fanns på plats. Kajsa Jeppsson var kvällens moderator. 

 

De flesta av partiets förtroendevalda i kommunen fanns på plats för att presentera sig och sin politik. Dessutom fanns där den avgående riksdagsledamoten Agneta Börjesson och kandidater till både riksdag och region. 

Frågestunden blev bred, där frågeställarna inte nödvändigtvis ströks medhårs. Miljöpartiet kommer till exempel inte att göra sig till en förkämpe för en fritidsgård i Onsala. 

– Vi måste lyssna mer på vad ungdomar vill när det gäller frågor som berör dem. Den obligatoriska enkätundersökning som görs i årskurs åtta och två på gymnasiet visar att det är väldigt, väldigt liten efterfrågan på fritidsgårdar, istället vill man ha fler aktiviteter, säger Anton Larsson, med sina 18 år Miljöpartiets yngste kandidat till fullmäktige. 

– Men det är en hel del skadegörelse i Mariedal och där säger de att de inte har någonstans att vara, kontrade en frågeställare ur publiken. 

– Då gynnar fritidsgårdar bara det lilla antal som agerar hotfullt och andra vill inte går dit. Hela kommunen kan inte betala bara för att några få inte har något att göra, svarade Anton Larsson. 

 

Läs mer i Norra Halland tisdag 17 juli. 

 

Bildtext: Inger Gabrielson passade på att ta en titt i mikroskopen.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Nu fixas badplatserna inför högtryck

Nyheter Sol och lite varmare väder väntas de närmaste dagarna. Och just nu arbetas det för fullt ...

Fortsatt nej för hemtjänst till sommargäster

Vård Kungsbacka kommun står tills vidare fast vid sitt beslut att inte ge hemtjänst till personer som inte är ...

Avslöjades efter sexköp – polisen kom efter tips

Politik Strax efter klockan 23 på lördagskvällen kom polisen till en lägenhet i Örgryte. Där hade den moderate ...