Vädret idag
Soligt
4°C
Prognos februari 18, 2019
dag
Mestadels molnigt
7°C
 

Mikael är årets förebild

Mikael Fredriksson i KbSS blev Årets förebild på Svenska Parasportgalan. Foto: Privat

 

Under Svenska Parasportgalan 2019 i söndags gick utmärkelsen Årets förebild till den tidigare paralympiska simmaren Mikael Fredriksson, som numera är aktiv i Kungsbacka Simsällskap.

 

 

Grattis, hur känns det att bli Årets förebild?

– Extremt hedrande. Redan vid nomineringen kände jag mig varm i hela kroppen av, för det är så stort och viktigt. Men jag trodde aldrig att jag skulle vinna, för alla har gjort så otroligt mycket för sporten. 

 

Varför tror du att du vann?

– Det är många bäckar små. En del i det är att jag startat upp parasimning i Kungsbacka under hösten.

 

Hur ska en bra förebild vara?

– Oj det är jättesvårt att säga. Men framför allt tror jag att man ska visa glädje och passion för det man håller på med. Det är det som drivit mig i karriären. Jag tycker att det är otroligt roligt att hålla på med simning och jag tror att det ska finnas en vilja att utvecklas hela tiden oavsett nivå.

 

Vad har du själv för förebilder?

– Jag minns fortfarande när jag var tolv år och Emma Igelström som första kvinna någonsin simmade under 30 sekunder på 50 meter bröstsim. Men jag har flera förebilder. David Lega har samma funktionsnedsättning som jag, och han visade för mig att om han kan så kan jag. Sedan har jag haft förmånen att simma med några av världens bästa idrottare som Anders Olsson och Maja Reichard som exempel. Mina förebilder har varit i banan bredvid.

Caroline Holmgren
Reporter caroline.holmgren@norrahalland.se 0300-52 13 57

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tid & PlatsLäs mer >>

LÖRDAG 23 FEBRUARI

13.00. Träningsmatch: Onsala BK dam A - IFK Örby, Rydets IP.

 

13.45. Träningsmatch: Kungsbacka IF A - Romelanda UF, Kungsbacka Sportcenter Konstgräs

 

15.15. Träningsmatch: Onsala BK herr A - Tvååkers IF, Rydets IP. 

 

LÖRDAG 9 MARS 

13.45. Träningsmatch: Kungsbacka IF A - Jonsereds IF, Kungsbacka Sportcenter Konstgräs

 

LÖRDAG 16 MARS

13.45. Träningsmatch: Kungsbacka IF A - Skene IF, Kungsbacka...

Läs Mer

TYCK TILL:

Spelreklamen svämmar över. Borde den regleras mer?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera