Vädret idag
Moln ibland
21°C
Prognos juli 23, 2018
dag
Delvis soligt
23°C
 

Midsommarvädret – glöm inte jackan

Blåsigt, småkyligt, en del regn och växlande molnighet. Men samtidigt vissa solchanser. Det är med andra ord upplagt för klassiskt svenskt sommarväder i midsommarhelgen.

 

– Det är många som kommer att vara ute och röra på sig längs med kusten och det gäller att hålla koll på vinden. Vi följer utvecklingen för vinden och kan komma att gå ut med varningar för vissa områden, säger Linus Dock, meteorolog på Smhi.

– Det blir nord till nordvästliga vindar som utmed västkusten kommer att blåsa på ganska kraftigt under midsommarafton och tillta under dagen. Det blir uppemot kulingvindar och hårda vindbyar under förmiddagen. Senare på dagen och mot kvällen kommer vindarna att avta något.

 

Temperaturen ser inte ut att komma över 20 grader på midsommarafton. Temperaturer på mellan 12 och 18 grader är att räkna med under dagen.

 

När det gäller nederbörd är det en del regn att vänta på morgonen och förmiddagen.

– Men det ser inte ut att bli några större mängder. Och räkna med uppehåll från lunchtid och framåt, säger Linus Dock.

 

På midsommardagen stabiliseras vädret och det blir temperaturer på knappt 20 grader. Vinden avtar och det finns förhållandevis goda solchanser. Prognosen för söndag är växlande molnighet och dryga 20 grader.

Den som längtar tillbaka till sommarvärmen i maj får vänta ytterligare några dagar:

– Om man håller ut till tisdag, onsdag nästa vecka så kommer det in varmare luft och sommarvärmen återvänder, säger Linus Dock.

 

Skaffa den digitala versionen av papperstidningen här

Nils Jönsson
Reporter nils.jonsson@norrahalland.se 0300-52 13 58

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Är du orolig för bränder?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 20 juli

kl 12–15 Lilla naturhjälpen. Vi hjälps åt att röja för att hjälpa både växter och insekter att trivas bättre, växa och ha plats till bohål vid Naturum Fjärås Bräcka.

kl 18–23 Länge leve Sven-Ingvars! 2017 gick Sven-Erik Magnusson, en av vår tids största musikprofiler och artister, ur tiden. Sven-Eriks son Oscar Magnusson tar nu plats vid mikrofonen på Tjolöholms Slott.

Lördag 21 juli

kl 12–15...

Läs Mer

Sommarkampanj!