Annons

Melancholia sålde slut direkt

På torsdagen släpptes programmet till Göteborgs filmfestival. Ett unikt erbjudande sålde slut direkt: att se Lars von Triers film Melancholia på inspelningsplatsen Tjolöholms slott.
Nyheter | 10 Januari 2019 11:09

Paparazzibild från 2010.  Arkivfoto: Josefine Julén

 

På torsdagen släpptes programmet till Göteborgs filmfestival. Ett unikt erbjudande sålde slut direkt: att se Lars von Triers film Melancholia på inspelningsplatsen Tjolöholms slott.

 

I augusti 2010 var det stort hemlighetsmakeri på slottet med mystiska avspärrningar och tät busstrafik. Det handlade om inspelningen av filmen Melancholia.

Den danske stjärnregissören Lars von Trier och ett uppbåd av internationella stjärnor som Kiefer Sutherland, Kirsten Dunst, Udo Kier, Charlotte Rampling, Stellan Skarsgård och Alexander Skarsgård doldes bakom stängslen.

Norra Halland kunde avslöja vad som hände, men fick inte göra reportage. Filmen producent Meta Louise Foldager, filmens producent, svarade helt kort:

– Ingen bild. Men vi kan ju inte hindra er om ni vill ta paparazzibilder.

Men så mycket mer än avspärrningar lyckades vi aldrig fotografera.

Nu visas alltså filmen under Göteborgs filmfestival och publiken bjuds dessutom på anekdoter kring inspelningen med avslutning i festsalen där det serveras tilltugg på samma plats där Kirsten Dunsts karaktär åt sin bröllopsmiddag.

Roligt? Det verkar många ha tyckt ,för festivalen meddelade att biljetterna tog slut omedelbart.

 

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Orientera dig runt promenaden

Nyheter Sugen på att göra promenaden kring Tjolöholm lite mer spännande? Fjärås AIK har tagit fram ...

Tjolöholm Classic Motor ställs in

Jobb & Pengar Ännu ett stort evenemang får ge sig för coronan. Tjolöholm Classic Motor ställs in. Den på...

Antikrundan på Tjolöholm inställd

Nöje & Kultur Det blir ingen inspelning av Antikrundan på Tjolöholm i sommar. SVT har fattat beslut om att ställa in ...
Annons