Natten till fredag vaknade en kvinna på Tingberget av en smäll. På morgonen såg hon att någon skjutit in i lägenheten. Händelsen utreds som mordförsök, och en ljus motorcykel ska ha varit synlig vid tidpunkten.Det var vid 03 på fredagsmorgonen som kvinnan vaknade upp av en smäll. Hon somnade dock om och det var först på förmiddagen som hon upptäckte skotthålet.


Skottet har gått genom altandörren och sedan fastnat i lägenhetens betongvägg.Kvinnan har bott i lägenheten sedan i april.


– Vi har inga skäl att tro att det riktar sig mot kvinnan som bor där. Huruvida det kan rikta sig mot tidigare hyresgäster eller om det är en förlupen kula, är för tidigt att uttala sig om, säger Cecilia Bergstén, gruppchef för Grova brott.


Platsen spärrades under fredagen av för en teknisk undersökning och polisen inledde dörrknackning i området. Vid 14-tiden på eftermiddagen hittades en patronhylsa av hundpatrullen, och kulan plockades ur betongväggen i lägenheten.


– Vi har en hylsa och en kula men det är formellt varken typbestämt eller undersökt, så det går ännu inte att säga vilken typ av vapen det handlar om, säger Cecilia Bergstén.Dörrknackningen i området har gett få vittnesmål. Kvinnan själv uppger att hon hört motorljud i samband med smällen, och det här även flera andra personer gjort. Men två ögonvittnen uppger att de sett en ”motorcykel av lite mindre typ, ljus till färgen”.


– Tidsmässigt ser de motorcykeln kort innan smällan, så det är väl en kvalificerad gissning att den hör ihop med skjutningen. Men det är ingen som konkret har sett just föraren avlossa något skott, säger Cecilia Bergstén.Händelsen utreds som försök till mord. Utredningen fortsätter nu med fortsatta förhör.


Kvinnan som bor i lägenheten har själv uppgett för polisen att det inte finns någon hotbild mot henne.