Annons

Marknaden för länets småhus backar

Samtidigt som fastighetsmarknaden är på väg att återhämta sig på andra håll i landet, sjunker antalet halländska fastigheter som byter ägare.

Jobb & Pengar | 20 Februari 2020 18:30

Medan allt fler småhus bytte ägare i resten av landet, minskade antalet fastighetsaffärer i Halland under 2019.

FOTO: Pixabay

Halland är ett av två svenska län där försäljningen minskade mest – med fyra procent ­– under fjolåret. Det visar färsk statistik från Lantmäteriet, där alla fastighetsöverlåtelser registreras.

Hallands län delar sin jumboplats på Lantmäteriets försäljningstopp med Västmanlands län.

Kalmar och Stockholm i topp

Flest hus såldes i Kalmar län, där överlåtelserna ökade med elva procent. Tätt följt av Dalarnas och Kronobergs län, som ökade med nio procent vardera.

Mest pengar (86 miljarder) omsatte fastighetsmarknaden i Stockholms län. Lägst omsättning – tre miljarder – hade Gotland.

”Både volym- och priseffekt”

– Det är både en volym- och en priseffekt som ligger bakom den ökade omsättningen på fastighetsmarknaden. Antalet sålda småhus har ökat med 3 procent och priserna har stigit med i genomsnitt med 5 procent. Dessa signaler bekräftas även annan tillgänglig statistik från andra källor, till exempel mäklarstatistik, säger Dennis Lindén som är enhetschef på Lantmäteriet.

LÄS MER:

https://norrahalland.se/stora-prisskillnader-pa-kungsbackas-bomarknad/

https://norrahalland.se/bopriserna-i-kungsbacka-fortsatter-uppat/

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Fastighetspriserna går upp – trots corona

Bostad Priserna på fastigheter i Kungsbacka går upp – trots coronapandemin. Villapriserna i Halland stiger näst mest i landet och ä...

Ökar omsättningen i kristid

Jobb & Pengar När andra sliter med katastrofsiffror i coronatider ökar Fjärås lantmanna omsättningen kraftigt. Hemkörning, betalning utomhus, ...

Stora prisskillnader på Kungsbackas bomarknad

Jobb & Pengar 16,1 miljoner. Så stor var prisskillnaden mellan den dyraste och den billigaste villan som 2019 bytte ägare i Kungsbacka kommun. Bäst ...
Annons