Annons

Mardrömsstart på säsongen

Efter en minst sagt problematisk försäsong fick Frillesås BK äntligen inleda seriespelet i Elitserien. I inledningen av matchen lyckades man stå upp mot AIK och även lyckas svara på deras 1–0-mål genom en tidig kvittering. Men sen gick det ut för.

– Det är en mardrömsperiod i matchen från minut 41 till 46 där de gör fyra mål, säger tränaren Mattias Johansson.

Bandy | 21 November 2020 19:45

Mattias Johansson och Frillesås BK fick en någorlunda tuff start på säsongen. Arkivbild.

FOTO: Jasmin Frljevic

Matchfakta

AIK Bandy-Frillesås BK 14–3 (9–1)
Målskyttar Frillesås BK: Adrian Emretsson, Robin Mohlén, Sergey Pochkunov.

Det går inte bra för Frillesås BK just nu. Man har haft svårt att träna, därför har man tränat i Kungsbacka Ishall. Sen gick aggregaten på den tillfälliga hemmaarenan sönder. Därför har man inte fått göra sin hemmadebut i Elitserien än. Men under lördagen inledde man säsongen borta mot AIK. Resultatet? 14–3 till hemmalaget.

– När en motståndare är såpass vass som AIK är idag så blir man extremt hårt straffad, säger spelande tränaren Mattias Johansson.

Så var det ju den där marddrömsperioden i första halvleken.

– Vi faller ihop som ett korthus, säger Johansson.

Positiva bitar

Men det fanns positiva aspekter av matchen. Efter att gått in med hela 1–9 i baken i halvlek så kunde man förlora andra halvlek med “bara” 2–5.

– Det var en rätt uppgiven känsla i halvlek och samtidigt vet vi att det är 45 minuter kvar, och jag tycker vi gör det ganska bra i andra halvlek, säger Johansson.

Oturen som Frillesås BK haft med sig på försäsongen fortsätter alltså även i seriespelet. Men AIK är ett av de bättre lagen i serien, ett av lagen som ska utmana om guldet i slutändan.

– Dem är en av tre favoriter till SM-guldet. Och det är ju en av de svåraste bortamatcherna på hela säsongen, säger Johansson.

Han fortsätter:

– Jag tror ändå det hjälper oss att få denna matchen och att känna på matchtempot. Varje match är en ny erfarenhet där vi ser vad som krävs i den här serien, säger Johansson.

 

 

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Plattform för lokal handel

Jobb & Pengar Affärsidén är en digital plattform för lokal handel. Genom att prenumerera på tjänsten kan butiker marknadsfö...

Kreativa lösningar för att överleva krisen

Jobb & Pengar Corona slår hårt mot handeln och det är viktigt att stötta lokala näringsidkare. Många har ...

Bullerplågade husägare protesterar

Bostad Villaägarna i Varla hoppades att det nya företagsområdet skulle innebär minskat buller. Men planförslaget innebä...
Annons