Frillesås har fått upp farten inför kvalet. Arkivbild.

FOTO: Jasmin Frljevic

Matchfakta

Frillesås BK-AIK 3–7 (2–4)
Mål: 0–1 (11.51), 1–1 (19.01) Fredrik Brandin, 1–2 (24.37), 1–3 (28.43), 1–4 (30.36), 2–4 (31.37) Gustav Friman, 2–5 (58.32), 3–5 (72.12) Adam Rudell, 3–6 (75.40), 3–7 (84.43)

BANDY. Matcherna mot bottenkonkurrenterna är de viktigaste matcherna på säsongen för Frillesås. Speciellt hemma på Sjöaremossen. Därför är det viktigt att inte bjuda motståndarna på en tum. Tidigt in i mötet med AIK var det gästerna som tog ledningen på hörna. En hörna som uppstod efter en slarvig passning från lagkaptenen Fredrik Johansson.

– Jag var på väg hem och ville egentligen inte ha bollen. Det var lite oflyt att den tog på spetsen och rann ut. Så det är klart att det är surt att det blev mål på det sen, säger lagkaptenen.

Frostade på

Kort efter Fredrik Brandins kvittering kom mardrömsminuterna som skulle bli Frillesås fall. I minut 25 kom 1–2. Sedan fortsatte det rassla till i nätet bakom Jakob Hugoh vid ytterligare två tillfällen när matchklockan hade passerat minut 31.

– Det känns som att det började bli ganska svårspelat och det frostade på. Isen hade varit helt okej men när det började frosta på så fortsatte vi med samma saker och satte oss i dumma situationer där vi tappade bollar, säger Fredrik Johansson.

Starkt kontringsspel

Frillesås hade svårt med AIK:s kontringsspel och även den ryska storstjärnan Pavel Ryazantcev som gjorde två mål och en assist.

– De fick kontra på oss och det är världsspelare vi möter i ryssen Pavel Ryazantcev och Patrik Nilsson som de fått tillbaka nu. Man får inte ge dem de lägena, säger Fredrik Johansson.

Samtidigt är det viktigt att inte ge en bottenkonkurrent de lägena?

– Ja, och det är något vi hade diskuterat inför att vi skulle vara noggranna och inte bjuda dem på något. För vi visste att om vi försvarade oss med hela laget så har de inte ett jättebra grundspel. Utan det är just i kontringarna de är väldigt giftiga.

Läs fler bandynyheter här.