Arkivfoto

FOTO: Caroline Holmgren

FOTBOLL. Det var i den första halvleken som Sara Nilsson drev bollen mot Gauthioud i svenska cupen när det small till i baksidan av låret. Yttern tvingades lämna planen och hon befarar att det är en rejäl bristning. Det innebär att säsongen med största sannolikhet är över.

– Det ser inte jätteljust ut, säger hon.

Hur mår du? 

– Det är okej. Det känns inte alls roligt.

 

Yttern har tagit stora kliv och acklimatiserat sig till den allsvenska nivån. Under säsongen har hon varit KDFF:s vassaste vapen offensivt och leder den interna skytteligan på fyra fullträffar. Ingen annan i laget har hittat nätet mer än en gång.

– Jag känner att jag har varit i bra form och har fått ett stort förtroende. Det är surt att inte få vara med i slutet, även om det ser mörkt ut har vi ändå en chans att klara oss kvar.

Det 26 oktober spelar Kungsbacka DFF sin sista match – Sara Nilsson ska göra en magnetröntgen när hon kommer hem från en jobbutbildning i Lettland.

– Man får ställa in sig på att säsongen är över, skulle jag kunna spela en match är det en bonus, säger 24-åringen.

Det återstår fem matcher och KDFF har åtta poäng upp till säker mark. Efter Sara Nilssons avbräck är läget ännu mörkare. På måndag väntar Växjö DFF på bortaplan.