Vädret idag
Molnigt
18°C
Prognos juli 21, 2019
dag
Delvis soligt med åskstorm
20°C
 

Man hade pistoler hemma – åtalas för vapenbrott

En 38-årig man hade en pistol, elpistol, pepparspray och andra vapen i sin bostad i Kungsbacka. Mannen uppger att han var rädd för att attackeras och att ett av vapnen inte var hans. Nu åtalas han för vapenbrott.

 

Det var i slutet av september förra året som polisen påträffade den 38-åriga mannen med misstänkt pepparspray i jackfickan. Polisen tog då beslut om att göra en husrannsakan och i mannens hem visade det sig finnas ett flertal vapen - ytterligare en burk pepparspray, en pistol, patroner, en el-pistol, ett knogjärn och en batong. Polisen hittade även narkotika i form av cirka 4,5 gram MDMA och ett antal tabletter. Under tiden som husrannsakan gjordes visade mannen också tecken på att vara narkotikapåverkad.

38-åringen åtalas nu för vapenbrott och ringa narkotikabrott. I polisförhör erkänner han brotten. Han uppger att pistolen som hittades i hans hem inte är hans, utan att han har bevarat det åt en kompis. De andra vapnen som hittades hade han hemma eftersom han var rädd för att bli attackerad, eftersom han tidigare har blivit det.  

Julia Sandstén Vikberg
0300-52 13 58 julia.sandstenvikberg@norrahalland.se

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!