Annons

Målvaktsparet spikat efter värvning

Hanhals Kings burväktarduo är klar inför hösten. Arvid Söderblom får konkurrens av Scott Hector som Hanhals värvar från Osby.
Ishockey | 05 Juni 2018 16:01

FOTO: PETER REIMER

 

Hanhals Kings burväktarduo är klar inför hösten. Arvid Söderblom får konkurrens av Scott Hector som Hanhals värvar från Osby.

 

ISHOCKEY. Det gick ganska snabbt från det att kontakten mellan Hanhals Kings och Scott Hector togs till det att kontraktet var påskrivet.

– Jag träffade Björn Erlandsson (sportchef) och Niclas Högberg (tränaren) och det kändes bra. Jag bestämde mig nästan direkt att det var Hanhals som gällde för mig, säger 20-åringen.

 

Scott Hector kommer närmast från Osby IK i tvåan, men han lirat en juniorsäsong i Hanhalströjan och han har spelat tillsammans med Tim Brattström, Pontus Andreasson och Lukas Wahlberg. Dessutom har han jobbat tillsammans med föreningens målvaktstränare Mikael Sandberg under sin juniortid i Tingsryds AIF.

– Jag vet att Hanhals satsar och är bra på att utveckla spelare.

20-åringen stod 19 matcher i vintras och hade en räddningsprocent på 90,7.

Var det andra klubbar du diskuterade med?

– Det var några andra ettanklubbar men mest klubbar från division två.

Vad vill du ta för steg?

– Jag ska börja med att lägga en bra grund med fysen. Sedan är det smådetaljer som att ha aktiva händer i målet, samt att bli bättre på att läsa spelet.

Hur ser du på konkurrensen med Arvid Söderblom?

– Jag har mycket att lära av honom och jag tror vi kan tävla och sporra varandra till att utvecklas.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

"Tillsammans kan vi bli en stark förening"

Fotboll Diskussioner kring en sammanslagning har pågått under de senaste decennierna. Snart kan Särö IK och Kullavik IF ...

Den ofrivilliga ledaren prisades

Sport Årets ledarstipendium har utdelats. Ella Nyby från Aktiv Judo har tilldelats priset. – Det var lite av en chock, sä...

Succémålvakten lämnar Frillesås

Bandy Jakob Hugoh slog ingen rejält under sin debutsäsong i Frillesås och elitserien. Efter två år i hö...
Annons