HANDBOLL 2018-11-04 KL. 19:26

Målkavalkad och benparad

Det blev en superb uppvisning i Aranäshallen när HK Aranäs tog sig an nykomlingarna från Småland. Efter att ha tröttat ut sitt motstånd bjöd hemmalaget på en målkavalkad och dominerade matchen.

HANDBOLL: ALLSVENSKAN

HK Aranäs – Anderstorps SK 30–22 (12–11)

Men den stora matchhjälten stavades Daniel "Berka" Bergquist. Han visade upp ett register av benparader när han under en period räddade bollar på löpande band. Men det skulle ta ett tag innan HK Aranäs tog ett fast grepp om matchen.

Anderstorps SK är nykomlingar i allsvenskan, och tog med sig några rutinerade spelare när de klättrade från division 1. Det skulle bli en trevande och jämn första halvlek, då Anderstorp fortfarande orkade hänga med i spelet och innan HK Aranäs hittade rätt nivå.

Aranäs tog ledningen i den första halvleken med två, tre mål. Men när hemmalaget åkte på en utvisning i den 20:e minuten kunde Anderstorp kvittera.

I den andra halvleken höll tvåmålsledningen i sig fram till att Rasmus Thorbjörnsson gjorde straffmålet 15–13 i 37:e minuten. Anderstorp fick ingen utdelning på sitt försök att jämna ut, istället var det Nikola Djordjevic som fick bollen och kunde lägga in 16–13.

Daniel Bergquist räddade kontringen, och Rasmus Thorbjörnsson prickade in 17–13 från högerkanten. Anderstorp gjorde ett nytt försök, denna gång räddade Daniel Bergquist bollen mellan knäna, senare parerade han med en bredsida och Rasmus Thorbjörnsson kunde upprepa proceduren vid 18–13.

Aranäs drog ifrån med sju mål på tio minuter och då var energin slut hos motståndarna. Det skulle bli en storseger för Aranäs.

Matchfakta:

Målskyttar, HK Aranäs: Rasmus Thorbjörnsson 7, Martin Mårtensson 5, Max Santos 5, Nikola Djordjevic 3, Tobias Johnsson 2, Erik Rudvall 2, Victor Santos 2, Oscar Gentzel, Simon Thorbjörnsson, Emil Lennartsson, Johan Wallin