Konstväggen har lockat många under sommaren. Arkivfoto: Norra HallandSkapa en permanent graffitivägg vid Fyren! Det är ett av förslagen till ungdomsrådslag Barbrobetalar efter sommarens försök.Efter mycket diskussion blev det i somras till slut en graffitivägg, eller som de inblandade hellre kallar det, en konstvägg utanför Fyren. Vid månadsskiftet togs den ner, och nu är frågan vilka slutsatser man ska dra.


Klart är i alla fall att den lockade målare i alla åldrar.


Under perioden sommaren har det varit 18 workshoppar i graffiti. 462 personer (180 tjejer, 270 killar, 12 annat) har deltagit i workshopparna och enligt arrangörerna har de kommit från hela kommunen.


Åldrarna har varit från tre år upp till 73, även om de flesta av naturliga skäl var i tonåren.


Väggen har gett mersmak och nu är ett av förslagen till Kungsbacka ungdomsrådslag Barbrobetalar att det skapas en permanent konstvägg.


En oro som framförs av graffitimotståndare är att det skapar mer klotter. Men enligt kommunens ansvariga på Kultur och fritid finns det inga sådana tecken under sommarens försök.


Nu ska en utvärdering presenteras om ett par veckor, och en utställning med delar av konsten på väggen ska visas vecka sju nästa år.


Förslag till Barbrobetalar kan lämnas fram till den 28 oktober. Den 14 november klockan 18 diskuteras alla förslag med ansvariga politiker på Fyren.