Annons

Lurade Kungsbackabor - nu skamlistas bolaget

Företaget Vitality Club har gjort sig (ö)känt för att sälja dyra kosttillskott till Kungsbackabor med hjälp av tvivelaktiga metoder. Nu är det i ett annat blåsväder. Tidningen Råd & Rön placerar företaget på sjunde plats på årets Skamlista.

Jobb & Pengar | 30 November 2019 14:15

Vitality Club, som med tvivelaktiga metoder lurat Kungsbackabor att betala för mycket för kosttillskott har kvalat in på årets Skamlista.

FOTO: Pixabay

På Skamlistan hamnar de företag som under det senaste året samlat på sig flest anmälningar från kunder som känt sig lurade.

Tvivelaktiga metoder

I år har nio företag kvalificerat sig för en placering.

På sjunde plats återfinns Vitality Club, som så sent som förra hösten var aktuella i Kungsbacka sedan de delat ut kosttillskott som ”gåvor” till ett antal Kungsbackabor. Gåvor som visade sig kosta en massa pengar. Med ”presenterna” följde även en dyr prenumeration, som var i princip omöjlig att säga upp.

Flera kända företag finns med på listan. Betalningsjätten Klarna intar exempelvis en föga smickrande tredjeplats. Detta sedan bolaget med otydliga formuleringar kring sina olika betalsätt förmått kunder att teckna kreditavtal de inte förstått att de ingått.

Dyra abonnemang

Värst av alla är dock Mobile Group/Telefonihuset som toppar Skamlistan. Genom att erbjuda presumtiva kunder billiga telefonabonnemang och gratis teknikprylar har de lockat människor att ingå bindande avtal med bolaget.

Särskilt billiga har abonnemangen dock inte varit. När de nyblivna kunderna fått sin första faktura har denna visat sig uppgå till 10 000-27 000 kronor.

– De har legat i topp på våra anmälningslistor sedan i somras. Företaget sticker ut i omfattning och systematik, det är många konsumenter och stora belopp, säger Ida Nyström, processråd hos Konsumentombudsmannen, KO.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Veckans läsarbilder: Ljumma kvällar

Krönikor Vi vill se alla hörn av vår kommun genom er kameralins. Den här veckans läsarbilder fokuserar ...

”Svårt döma för trafficking"

Politik Det var sektionen för internationell grov organiserad brottslighet som först fick fallet på sitt bord, när kommunalrå...

Femte person gripen efter helgens drogtillslag

Blåljus En femte person greps under torsdagen av polis, misstänkt för delaktighet i det grova narkotikabrottet i Kungsbacka fö...
Annons