Annons

Lundbäcks ja fällde avgörandet för Grundén

Hanna Grundén tvekade om en fortsättning – när Rustan Lundbäck kom in i bilden förändrades det. Unge Morris Lundin hade inga betänkligheter att axla en huvudroll.

Handboll | 12 Maj 2021 20:45

Hanna Grundén tvekade om en fortsättning innan Rustan Lundbäcks namn kom på tal.

FOTO: Christian Johansson

HK Aranäs assisterande tränare på damsidan, Hanna Grundén vacklade ordentligt om hon skulle fortsätta. Att Magnus Ferdinandsson lämnade tog på henne, de hade ju lett laget tillsammans och trivts ihop.

– Det var väldigt mycket frågetecken, säger hon.

De raderades ut när Rustan Lundbäcks namn kom in i bilden. Hanna Grundén hade honom som tränare när hon själv spelade i IK Sävehof och Grundén hyllar sin gamla boss.

– Han är en fantastisk tränare och en grym individuell tränare. Han är tydlig med vad han vill och hur handboll ska spelas. Det är tydligt, tufft och med ett stort hjärta. Han lyckas få fram det bästa i varje individ och på så sätt blir lagen skitstarka, säger hon.

Så hade inte Rustan Lundbäck kommit in hade du troligen inte fortsatt?
– Då vet jag inte hur det blivit, det var avgörande.

 

Får en huvudroll 

Morris Lundin kommer närmast från tränaruppdrag på Island. Men han har allsvensk erfarenhet. I Tyresö började han som målvaktstränare, blev assisterande tränare för damlaget 2019 innan han 2019 hade ett delat huvudansvar. När frågan dök upp om han ville kliva in i A-truppen istället för den ursprungliga rollen som ungdomsansvarig på tjejsidan tvekade han inte.

– Jag blev jätteglad att de tänkte på mig. När Rustan (Lundbäck) skulle vara involverad gjorde det mig jätteintresserad. Där jag är i min karriär såg jag en stor utvecklingspotential att få gå tillsammans med honom, det fanns inte på kartan att tacka nej.

Morris Lundin är den som i dagsläget ska ha huvudansvaret under matcherna.

Planen är att vara med i U-truppen så mycket det går – men det är sagt att Morris Lundin alltid ska vara med A-laget. I dagsläget är det 26-åringen som kommer att få huvudansvaret när det nalkas match. Lundin tvivlar inte på den oortodoxa ledarstaben med ett så pass splittrat ledarskap.

– Klubben tror stenhårt på trion och jag tror stenhårt på trion. Jag har svårt att se varför det inte ska funka. Man hör folk som undrar hur det ska gå ihop, det kittlar lite extra att lyckas. Det behöver inte vara på samma sätt alltid. Det är tre kompetenta människor med olika egenskaper som är ett jättebra team. 

 

Mer om e-tidningen:

Läs e-tidningen här 

 

Är du prenumerant? Kom igång här.

Instruktionsfilm:

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Slitvargen får hedersuppdrag

Handboll Tobias Johnsson slutade. En ny lagkapten behövde utses – valet föll på Philip Jonsson som inte tvekade. Tränaren ...

Rejält plusresultat av Aranäs

Handboll I fjol stod det klart att HK Aranäs backade 772 000 kronor. Det tappat har de i praktiken tagit tillbaka – trots ...

Landslagsuppdrag för kantspelaren

Handboll HK Aranäs Tobias Svantesson fick inleda säsongen i B-laget. Nu är 20-åringen uttagen till U21-landslaget. Trä...
Annons