Vädret idag
Delvis soligt
20°C
Prognos juli 21, 2018
dag
Delvis soligt
22°C
 

Lösning för ungdomspsykiatrin dröjer

Lösningen för problemen inom ungdomspsykiatrin dröjer. Vårdteamet har sagt upp sig och det blir inga nyanställningar.

Hela stödteamet för barn och unga med måttlig psykisk ohälsa har sagt upp sig.

Teamet som är anställda av regionen har haft sitt säte i Falkenberg och består av fyra personer, psykologer och kuratorer, och ska fungera som en länk mellan vårdcentralerna och BUP. Verksamheten har varit igång sedan november 2016.

Regionstyrelsens ordförande Mikaela Waltersson (M) och närsjukvårdsnämndens ordförande, Tommy Rydfeldt (L) har tagit del av personalens kritik men meddelar att någon förändring ännu inte kan ske. Först ska en genomgång av hela regionens psykiatrivård göras.

– Vi är nu mitt i översynen. Psykiatrin för barn och unga är ett av sex delprojekt. Det är viktigt att regionen och kommunerna hittar ett samarbete så att barn och föräldrar hittar en dörr in i vården och inte skickas runt, säger Tommy Rydfeldt.

Personalen i psykiatriteamet i Falkenberg har framfört kritik mot de ansvariga inom regionen för att man nu bemannar upp verksamheten utan att göra några förändringar meddelar Hallands-Posten som var först med nyheten.

– Vi flyttar tillfälligt över psykologer från andra verksamheter och inväntar beslut i regionfullmäktige i början av 2019, svarar Tommy Rydfeldt.

Tommy Rydfeldt säger sig förstå personalens synpunkter att resurserna inte har räckt till.

– Fyra personer med hela länet som upptagningsområde är inte mycket. Dessutom har vårdcentralerna inte gjort sitt jobb, menar Tommy Rydfeldt.

– De ungdomar som blivit remitterade från vårdcentralerna har ofta blivit för dåligt undersökta i första vändan och på vissa håll fungerar inte elevhälsan för att psykologer och kuratorer inte anställs, säger han.

 

Camilla Hentschel

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Är du orolig för bränder?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 20 juli

kl 12–15 Lilla naturhjälpen. Vi hjälps åt att röja för att hjälpa både växter och insekter att trivas bättre, växa och ha plats till bohål vid Naturum Fjärås Bräcka.

kl 18–23 Länge leve Sven-Ingvars! 2017 gick Sven-Erik Magnusson, en av vår tids största musikprofiler och artister, ur tiden. Sven-Eriks son Oscar Magnusson tar nu plats vid mikrofonen på Tjolöholms Slott.

Lördag 21 juli

kl 12–15...

Läs Mer

Sommarkampanj!