Eldsjäl. Hasse Börjesson har legat i hela våren med att fixa på logen. Nu är sommaren här och artisterna på väg in.

 

 

Nybyggd bar, vinterbonat, och brandsäkrat – nu är det fullt drag vid Hasses Loge i Frillesås. Och till hösten invigs ny scen.

– Nu ska vi kunna köra året runt, säger Hasse Börjesson som just nu laddar inför helgens visfestival.

 

Solen steker gräset och markerna utanför huset. För tillfället är det tomt på folk vid logen, men snart väntar full aktivitet.

– På söndag kör vi visfestival. Då kommer Lalla Hansson, Claes Jansson och en tjej som heter Lena Nilsson hit. Lena spelar musik av Monica Zetterlund, Claes Jansson kör en hyllning till Totta Näslund, och Lalla spelar nog det han brukar, säger Hasse Börjesson.

 

Monica Robertsson, som själv uppträtt flitigt på logen ansluter. Tillsammans har de hjälpts åt med logen i tio år nu.

– Idén uppstod faktiskt i samband med att vi gjorde en minnesspelning här efter att Alf (Robertsson) hade gått bort. Det kom över 300 personer och blev en fin tillställning. Efter det tänkte vi att vi borde fortsätta, berättar hon.

 

Under vinter och vår har Hasse gjort allt annat än att ligga på latsidan. Det har snickrats och fixats, logen har blivit isolerad och en ny bardisk är på plats.

– Vi har ju inget serveringstillstånd så det blir mest kaffe och dricka, men ibland är det privatfester här också. Vi har haft både dop och bröllop, berättar Hans.

 

Till hösten blir det nyinvigning av scenen på övervåningen. Då kommer Monica Robertsson att uppträda i samband med en TV-inspelning av ett minnesprogram till Alf Robertsson.

– Jag har inte vågat säga så mycket om det innan, men nu blir det av, avslöjar hon.

 

Under vintern har Hasse snickrat och fixat till övervåningen på logen. Till hösten är det nyinvigning för scenen. 

 

Men innan dess händer mycket annat. Den 29 juli kommer Linda Gail Lewis till logen. Linda Gail, som är syster till den smått kände rockpianisten Jerry Lee Lewis, har turnerat flitigt, bland annat med Van Morrison. Nu gästar hon Frillesås.

– Jag har sett henne tidigare och blev helt överraskad. Där kom en tant in på scen med en handväska – och sen blev det full fart. Ett jädra ös, säger Monica Robertsson.

– Ja hon är helt otrolig, säger Hans Börjesson.

 

 

 

 

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.