FOTBOLL 2018-10-08 KL. 10:16

Löftadalen hänger kvar

Löftadalens IF hänger kvar i division fem nästa år. Arkivfoto

Istället för att slåss i toppen fick Löftadalens IF slita för att hänga kvar i division fem. Trots en förlust fick de resultaten med sig – kontraktet är säkrat.

FOTBOLL: DIVISION 5

Löftadalens IF – IF Böljan 1–2 (0–1)

Målet var att bli ett topplag. Eller åtminstone hamna i den övre halvan. Och vägen dit började bra, trots att de inför säsongen tappade två offensiva spelare. Men när serien vände blev det allt tuffare för Löftadalens IF som istället fick kriga för att hänga kvar i femman.

– Vi tappade mål framåt men fick många stolpe in i början. I höst har vi fått kämpa, säger Löftadalens tränare Mattias Hallengärd.

Inför näst sista omgången hade laget chansen i egna händer. En vinst mot IF Böljan hade säkrat en plats i division fem även nästa år.

Men i den 54:e minuten låg de under med 2–0. Då hjälpte det inte att Jonas Stigsson reducerade i den 68:e minuten, målet kom försent och Löftadalen kunde inte vända matchen.

– Vi förtjänade poäng. Vi borde ha tagit ledningen och tryckte på bra, men vi hade svårt att få in bollen. De hade två chanser och gjorde två mål, fortsätter han.

Tack vare att Träslövsläge IF förlorade sin match mot Derome/Åskloster, stannar Löftadalen ohotade kvar ovanför nedflyttningsstrecket. Därmed är kontraktet säkrat inför nästa år.