04 Oktober 2019 07:43 | Stefan Pettersson

Efter ett turbulent år i exil i Varberg får KDFF slicka såren och ta nya tag. Klivet upp till damallsvenskan i fotboll är stort och att som nykomling inte få spela på sin hemmaarena gör självklart uppgiften ännu tuffare. Lägg därtill stora ekonomiska problem och en tränarduo som sa upp sig i juni. Då var det inte så konstigt att sejouren i högsta serien bara blev ettårig. Men nu behöver klubben i första hand få ordning på ekonomin för att klara elitlicensen. Om inte så blir det att kliva ner två serier. Förhoppningsvis kan klubben reda ut det prekära läget och åter ta sikte mot allsvenskan.

Oavsett var laget hamnar nästa säsong så känns det som att klubben ändå har en stabil grund att stå på. Tyvärr inte ekonomiskt i dagsläget, men det finns en annan sak som är minst lika viktig för en idrottsklubb – passion och driv. Finns det så går det att komma långt. Och vid mitt första möte med klubben märktes det att det finns gott om passion och driv. Det var i samband med att KDFF arrangerade en föreläsnings- och träningskväll med förbundskaptenen Erik Hamrén som jag fick möjlighet att träffa flera eldsjälar i klubben. Med ordförande Johan Johqvist i spetsen finns det många som kan driva KDFF:s verksamhet vidare mot nya framgångar. Både på senior- och ungdomssidan.

För att få till en varaktig elitsatsning är det viktigt att ha en bredd på ungdomssidan och även jobba tätt med andra klubbar i kommunen. Och på förra veckans träff var det gott om klubbemblem bland deltagarna, ett gott tecken och en bra grogrund för samarbete. Det finns även ett annat litet ljus i KDFF-mörkret. I augusti blev det nämligen klart att kommunen satsar 5-10 miljoner kronor på att rusta upp Tingbergsvallen, så den klarar Svenska Fotbollförbundets krav. Så nästa år har klubben en fin arena på hemmaplan – nu återstår bara att se vilken division laget hamnar i.

Nu till något annat. Under veckoslutet är det skördefest i dagarna tre på Tjolöholms slott. Förutom att köpa nyskördade delikatesser kan du på lördag även träffa mig och två kollegor från tidningen. Du kanske har ett tips, någon annan synpunkt eller bara vill prata lite. Det kommer även att finnas möjlighet att delta i Norra Hallands tävling. Så förhoppningsvis ses vi på lördag för ett snack. Trevlig helg.