09 Oktober 2020 13:37 | Stefan Pettersson

En del beslut väcker ilska. Ett sånt beslut är att stänga Jyckens hunddagis. Jag har fått många reaktioner och frågor om det går att påverka så att Jyckens räddas. Och min självklara uppmaning är att kämpa på och att inte ge upp, även om det är i elfte timmen. Politikerna är valda på uppdrag av väljarna och är du inte nöjd med ett beslut så är det bästa att bullra lite. Att muttra på sin egen kammare kommer du inte långt med.

Slår undan benen

Arbetskooperativet Jyckens har funnits sedan 1998 och är till för personer med psykisk sjukdom eller psykisk funktionsnedsättning. Kooperativet sysselsätter cirka 25 personer som sköter lokalerna, ekonomin och promenerar med hundarna. Kommunen ska nu alltså slå undan benen för den här gruppen, som går miste om en trygg arbetsplats. Effekten blir enligt kommunen att 1,5 miljon sparas. Men då bör det tilläggas att hyreskontraktet går ut först under våren 2022 och att kommunen dessutom får kostnader inom andra verksamheter för att hjälpa de som jobbar på Jyckens. Så till slut blir det nog inte så många kronor i ”vinst” för kommunen. Men däremot blir förlusten enorm för de drabbade, vilket känns för jäkligt.

Höj din röst

Så min önskan är att du också höjer rösten: Jag vill ha Jyckens kvar! Kontakta våra beslutsfattare. Det går att påverka. Det visade Per-Ingvar Hansson i Frillesås som vi skrev om i tisdagens Norra Halland. Han har i många år kämpat för lägre hastighet från rondellen norr om Frillesås och in mot centrum. 40-skyltar kom upp förra våren och nu har han även lyckats tjata fram fartgupp. En strålande insats för att få ner farten och göra det mer trafiksäkert. All heder åt Per-Ingvar Hansson.

Ha en trevlig helg.

Läs fler krönikor här

Läs också:
Per-Ingvar vann fartkampen