Annons

Lisa Sihlberg får årets planetskötarutmärkelse

Föreningen Keep the planet alive med Tommy Bengtsson i spetsen delade nyligen ut utmärkelsen till naturskyddsfotografen Lisa Sihlberg.

Familj | 20 December 2020 07:00

Naturskyddsfotograf och tillika diplomerad planetskötare 2020 Lisa Sihlberg tar emot priset som årets planetskötare av Tommy Bengtsson.

FOTO: Privat

Hon får priset för ett klokt och värdefullt miljöarbete.

Lisa Sihlberg från Göteborg är naturskyddsfotograf, filmare, föreläsare och inspiratör med fokus på vår natur. Och ja, hon kallar sig naturskyddsfotograf.
Hon har dokumenterat de hotade elefanterna på Sumatra, vilda orangutanger och de sista regnskogarna på Borneo.
Hennes drivkraft är att inspirera människor till att bättre ta hand om vår planet och hur vi kan leva mer med mindre.

“Våra handlingar gör skillnad”

– Det är med stor ära jag tar emot priset för “Planetskötare” 2020. Detta är inte bara en motivation för mig själv att fortsätta att inspirera att ta hand om vår natur, utan också en möjlighet för andra, att se att våra handlingar gör skillnad, säger Lisa Sihlberg.

Priset är förutom äran, en bok om barns tankar om framtiden.

Tidigare har barn- och ungdomsföreningen Keep the planet alive från norra Halland delat ut Planetskötarpriset till bland andra Einar ”på skogen” 2015, Kollaskolan 2018  samt Greta Thunberg 2019.

Tidigare i NH:

Kollaskolan prisas av miljöförening

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Distansundervisning på Kollaskolan

Skola Efter upprepade fall av covid-19 bland personalen inför nu Kollaskolan distansundervisning för 100 elever på lågstadiet. – Vi må...

Kollaskolan är bäst i Sverige på programmering

Skola När Cecilia Tegenstrand anmälde Kollaskolan att delta i Internetstiftelsens programmeringsutmaning trodde hon inte att de skulle vinna. Men ...

Simundervisning kritiseras

Skola Stoppa simundervisningen! Det bryter mot smittskyddsråden, anser en förälder på Kollaskolan. Men skolledningen håller inte med.”Ä...
Annons