Annons

Lindome tillbaka i vinstform

Lindome IBK kom från två raka förluster. Men efter helgens dubbelmatch stod det klart att vinstformen var tillbaka. Det avgörande målet kom med två minuter kvar på klockan.
Sport | 21 Oktober 2018 17:26

Lindome IBK avgjorde matchen mot Västerås med två minuter kvar på klockan. Foto: Caroline Holmgren

 

Lindome IBK kom från två raka förluster. Men efter helgens dubbelmatch stod det klart att vinstformen var tillbaka. Det avgörande målet kom med två minuter kvar på klockan.

 

 

INNEBANDY: ALLSVENSKAN

Lindome IBK – Västerås IBS 4–2 (1–0, 1–1, 2–1)

 

– Kom igen nu, gör något klokt av den sista minuten! vrålade Klara Lundgren från Lindome IBK:s målbur.

Nästan en hel period var spelad och det stod fortfarande 0–0. Då tog Emelie Larsson målvaktens på orden och gjorde matchens första mål. En bra inledning för Lindome, som kom från två raka förluster i säsongsinledningen.

 

Dagen innan hade de spelat hem en vinst mot Rönnby och poängen sporrade laget. Redan efter knappt tre minuter in i andra perioden kom 2–0-målet i form av Kajsa Högemark. Men efter en utvisning för hemmalaget hämtade Västerås IBS in ledningen till 2–1 genom ett vasst vänsterskott. Efter att Lindomemålvakten tappade in bollen i mål hade Västerås kvitterat. Lindome tappade ledningen och trycket på plan ökade.

 

Skulle Lindome lyckas vända uddamålsförlusterna från förra säsongen och få medvind?

Med knappt två minuter kvar på klockan fick Louise Hedkvist chansen att avgöra, och hon tog den. Kort efter fick hon in 4–2 i öppen bur och då stod det klart att Lindomes segerform var tillbaka.

– Det känns så gött, vi vet att vi kan spela bra och när vi väl skjuter så gör vi mål, säger Louise Hedkvist.

 

Läs mer om matchen i tisdagens tidning.

 

Matchfakta:

Lindome IBK – Västerås IBS 4–2 (1–0, 1–1, 2–1)

1–0 (19.53) Emelie Larsson, 2–0 (02.57) Kajsa Högemark, 2–1 (19.13), 2–2 (03.44), 3–2 (17.58) Louise Hedkvist, 4–2 (19.36) Louise Hedkvist

Publik: 132

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Varla har gjort klart med ny tränarduo

Sport Varla IBK har hittat Jonas Gustafssons ersättare. Duon Peter Jacobsson och Mikael Agergård har hämtats in frå...

Veteranen blåstes på milstolpen

Sport Niklas Nyman hade chansen att ha spelat i en förbundsserie under fyra olika årtionden. Men en envis axelskada och ...

Varlamålvakten utsedd till seriens bästa

Sport Sajten Innebandymagazinet har bett alla tränarna i division ett att utse säsongens bästa spelare på respektive position. ...
Annons