SPORT 2018-03-10 KL. 19:03

Lindome säkrade allsvenskt kontrakt

TV-klipp och nyheter

”Nu blir det fest!” Det blev en rafflande avslutning på säsongen, och trots förlusten mot IBK Lund Elit så kunde laget jubla åt att de kommer att spela i allsvenskan även nästa år.

– Det känns så skönt att slippa kvala, säger Elsa Porsbo efter matchen.

INNEBANDY: ALLSVENSKAN

Lindome IBK – IBK Lund Elit 5–6

Trots att Lindome IBK föll på målsnöret i förlängningens tredje minut, kunde de ändå konstatera att kontraktet till allsvenskan var säkrat.

– Det känns så skönt att slippa kvala, nu blir det fest! Säger en glad Lindomespelare Elsa Porsbo efter matchen.

Matchen var intensiv från första spelade sekunden. Det märktes att det var en match i slutskedet med mycket på spel. För Lindome handlade det om att försvara kontraktet i allsvenskan och klara sig ovanför kvalstrecket där rivalerna Pixbo låg och lurade.

Redan efter en minut gjorde Jenny Abrahamsson 1–0 till Lindome IBK. Men Lund svarade snabbt och kvitterade redan minuten senare. Det blev uppstarten till en 60 minuter lång målkavalkad som lagen turades om att sätta.

Efter fem minuter tog Lindome ledningen med 2–1 genom att Jennifer Malm sopade in målet från högerkanten, efter en assist från Aleksandra Englund.

I minut nio kom den andra kvitteringen och med två minuter kvar på klockan tog Lund ledningen. Bortalaget höll på att dra ifrån med 4–2 men tack vare en viktig räddning från Linnea Wall, stannade klockan med 2–3 på resultattavlan efter en spelad period.

Kvitteringen höll på att komma efter två minuter in i andra perioden, i ett farligt läge för Jenny Abrahamsson, men målvakten räddade. Kvitteringen kom istället 03.16, av Anna Grundin. Men slutstriden föder en målhunger och i sjunde minuten tog Lund åter ledningen, av samma målskytt som tidigare, Emma Rosén i grönsvart dräkt. Men Lindome hade inga planer på förlora och i tolfte minuten gjorde Karolina Bergenwall 4–4, som också skulle bli resultatet efter två spelade perioder.

”Lindome! Lindome!” ropade publiken på den fullsatta läktaren och klappade händerna, för att heja fram laget. Det var 1,5 minut kvar av matchen. Lindome ledde med 5–4. Då tog Lund ut målvakten och pressade spelet uppåt. Utdelningen lät inte vänta på sig. Det blev 5–5 och förlängning.

Redan efter tredje perioden visste Lindome att de var klara för allsvenskt spel även nästa år, men bestämde sig för att ta hem matchen. Men när utvisningen kom i förlängningens tredje minut kunde Lund med enkelhet tillslut göra det avgörande målet. Men Lindome föll inte ihop, utan omfamnade varandra och jublade. De stannar i allsvenskan.

Matchfakta:

Lindome IBK – IBK Lund Elit 5–6 (2–3, 2–1, 1–1, 0–1)

1–0 (01.02) Jenny Abrahamsson, 1–1 (02.02) , 2–1 (05.47) Jennifer Malm, 2–2 (09.45), 2–3 (17.59), 3–3 (03.16) Anna Grundin, 3–4 (07.41), 4–4 (12.17) Karolina Bergenwall, 5–4 (08.50) Louise Hedkvist, 5–5 (18.42), 5–6 (03.49)

Läs intervjuer med spelare och tränare i tisdagens tidning.