Annons

Lina Dahlgren tog Kungsbackas första medalj       

Simmästerskapet i Kungsbacka Badhus pågår över helgen. Och trots hemmaplan har det inte varit några prestationer som sticker ut i Kungsbacka Simsällskap. Men under lördagen bärgade Lina Dahlgren hem en bronsmedalj.

– Det är kul med medalj men är inte jättenöjd med loppet, säger hon.

Sport | 17 Juli 2021 13:09

Lina Dahlgren öppnade svagt men slutade ändå trea i damernas 16-årsklass i Sum-sim.

FOTO: Carl Schöndell

SIMNING. I helgen tävlar över 500 simmare i JSM/Sum- sim i Kungsbacka badhus. Förväntningarna på de lokala tävlarna har varit stora, och kanske är det just det som har varit problemet.

– Kanske känner man extra press inför, men sen när man har gått ner i vattnet en gång så släpper det, säger tränaren Niklas Oredsson.

Ingen av de förhandstippade favoriterna på herrsidan från Kungsbacka har riktigt kommit upp i den nivån som man hade förväntat sig och hoppats på. Men på 400m frisim levererade Rebecka Berlin ett personbästa med en förbättring på fyra sekunder.

– Hon gjorde väldigt bra ifrån sig, hon kom sjua och det är jättebra, hon har inte simmat på mästerskap tidigare, säger Oredsson.

Och på damsidan fortsätter det gå bra. Under lördagsmorgonen simmade Lina Dahlgren final på 100m bröstsim och lyckades säkra en tredjeplats, något som tränarna nästan räknat med innan mästerskapet. Dahlgren pallade trycket och simmade in på tiden 1:14:70. Något hon inte är jättenöjd med.

– Jag fick inte till det, jag kom inte igång i simningen och det var lite svårstartat, säger Lina Dahlgren.

Även hon tror att hemmasimmarna möjligtvis slappnar av för mycket, eftersom man är hemma.

– Vi kanske är lite för bekväma med att ha våran egen hall. Och när man sover hemma kanske man inte får samma tävlingskänsla, säger hon.

Men det märktes inte på Lina, som simmade bra redan under första dagen. Och efter att ha kammat hem en femteplats på 200m bröstsim och haft en bra känsla i vattnet, hade hon hoppats få samma känsla under lördagen. Där hon fick tävla i sin favoritgren.

– Det gick ganska bra igår (fredag), jag var en liten bit ifrån personligt rekord. Jag hade hoppats att det skulle kännas lika bra idag men det gjorde det inte.

Men trots att tiden inte blev den hon hade hoppats på är hon ändå glad över sin placering som trea i Sum-sim och 16-årsklassen. Och att bara få vara tillbaka på mästerskap är något de väntat på.

– Det är jättekul jag har saknat det jättemycket, säger hon

Det är också det samlade intrycket från tränaren Niklas Oredsson. Som menar att oavsett resultat så finns det saker som betyder mer.

– De verkar ha väldigt roligt och det är det viktiga, vi har saknat det här, säger Oredsson.

 

För Dahlgrens del så väntar på söndagen först 50m bröstsim och även kappsimning med Kungsbacka simsällskap.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Vi lånar Kungsbacka av våra unga

Debatt Vi lånar Kungsbacka av våra unga. Vi är skyldiga dem goda förutsättningar till ett gott liv. ...

Två till sjukhus efter flerbilskrock

Trafik Två personer fick föras till sjukhus med ambulans efter en flerbilskrock i korsningen Höglandavägen/Hällingsjövä...

Utmaning att illustrera barnbok

Nyheter Till vardags arbetar Maria Gerdle som ingenjör. På fritiden driver hon en webshop med egna produkter. Nu har Maria ...
Annons