FOTBOLL 2018-04-14 KL. 18:54

Lerkil lekte hem premiären

Premiärnerver? Nej, det var redan från start Lerkils match. Det var bara en fråga när chanserna skulle omvandlas till mål.

FOTBOLL: DIVISION 3

Lerkils IF – BK Astrio 4 – 0

Efter tolv minuter hade Oscar Randevik matat in tre högerinlägg. Först hann Astrioförsvaret blocka i sista sekunden, sedan sköt Tim Gustafsson på fel sida stolpen innan Oliver Thorsson missade en tom kasse med nicken.

– Vi fick inte in dem bara, men vi visste att det skulle komma. Sitter de inte i början så sitter det sen, säger högeryttern Oscar Randevik.

Chanserna fortsatte hagla för hemmalaget. Anton Billson fick en gyllene chans när Magnus Larsson hittade honom i djupled. Men anfallaren fick ingen ren träff. Minuterna senare var det ombytta roller – Anton Billson dukade upp och Magnus Larsson rullade in 1–0 efter 40 minuter.

BK Astrio hade svårt att omvandla sina trixiga passningstrianglar till farligheter. De skapade en riktig under första 45. Men då räknade spelarna, publiken, domarna och hästarna i hagarna in kvitteringen. Målet var tomt sånär som på vänsterbacken Marcus Widengård när Astrioforwarden sköt.

– Den sitter i magen. Det var mer tur än skicklighet, säger försvaren.

Den andra halvleken var inte gammal när Marcus Widengård hittade en djupledsgående Anton Billson – den här gången förvaltade forwarden friläget. Lerkils IF hade hittat vägen – djupledsboll och en tajmad löpning genom motståndarförsvaret. 3–0 rullade en fri Oscar Randevik dit.

– Jag tycker att vi får till spelet så som vi vill ha det. Vi sätter bollarna när motståndarna blir trötta, säger målskytten.

Det var 35 minuter kvar av matchen – men kampen var avgjord. Bortalaget orkade inte mer än att komma nära och Anton Billson satte punkt när han knoppade in ett välavvägt vänsterinlägg från Marcus Eriksson – en smakstart för Lerkils IF.

– Vi saknar fortfarande några gubbar. Ponta (Pontus Holmgren) är på semester och Nico (Nicholas Bredöl) kom hem från Sydamerika i går, så det kan bli bättre, säger Oscar Randevik.

– En bra start, men vi hade kunnat göra fler mål i första. Vi har en annan fart i vårt anfallsspel. Det är skillnaden, vi hotar mer än dem, säger Marcus Widengård.

Matchfakta:

Lerkils IF – BK Astrio 4 – 0 (1–0)

1–0 (40) Magnus Larsson, 2–0 (51) Anton Billson, 3–0 (55) Oscar Randevik, 4–0 (88) Anton Billson