Annons

Lerkil vidare – trots underskattning

Division 4-laget Lerkils IF slog division 6-gänget Ätran med 3–0. Men det kunde ha blivit större siffror.

– Vi hade för mycket slarviga passningar, säger tränaren Mikael Andréasson.

Fotboll | 25 Juli 2020 17:45

Lerkils IF tog en bekväm seger mot Ätran. Arkivbild.

FOTO: Jasmin Frljevic

Trots en mållös första halvlek var Lerkils tränare inte stressad i bortamötet mot Ätran. Gästerna förde matchbilden och fortsatte att ånga på. Tre mål under de sista 45 minuterna säkrade avancemanget till 1/8-final i DM.

– Det var inte någon drömmatch från vår sida. Vi kunde ha gjort både ett och två mål i den första halvleken men vi hade lite för mycket slarviga passningar. Men Ätran ska ha kredd för det är ett bra lag, men deras ork tog slut, säger Lerkilstränaren Mikael Andréasson.

Kan den korta ledighet ni haft ha något att göra med det slarviga spelet?

– Inte lika mycket som divisionsskillnaden. Vi mötte ett, på pappret, sämre lag och det är nog det som låg bakom det, säger Andréasson.

Nu väntar ett möte med division 5-laget Skrea i nästa slutspelsomgång i DM. Vilket datum det blir är ännu inte fastställt. Och Andréasson tror att hans unga Lerkil kan nå långt.

– Vi kan gå riktigt långt om jag får sticka ut hakan. Men det beror på disciplin och jobb på plan, säger han.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Allsvensk profil debuterade för City

Fotboll I samband med Kungsbacka Citys DM-match mot Stafsinge presenterade klubben ett nyförvärv i Sebastian Johansson med förflutet ...

Fotbollsarena blev bröllopsplats

Fotboll Fotbollsskor, Liverpools kampsång och laguppställning. När Susann Lindberg och Eric Bergqvist gifte sig var Ögärdets fotbollsplan ...

Onsala BK utslaget ur Svenska cupen

Fotboll Onsala BK ställdes mot seriekonkurrenten Assyriska BK i Svenska cupens första omgång. Och det blev respass direkt. – ...
Annons