Annons

Lättvårdsambulanser ska avlasta

Kritiken mot för få ambulanser i Kungsbacka har varit hård. Efter en lång utredning kommer nu svaret: ”lättvårdsambulanser” ska avlasta de akuta utryckningarna.

Vård | 01 April 2020 16:11

Driftnämnden för Ambulanssjukvård, diagnostik och hälsa beslöt på tisdagskvällen att komplettera den nuvarande ambulanssjukvården med två lättvårdsambulanser från och med år 2021.

– Införandet av lättvårdsambulans kommer att frigöra de ambulansresurser som behöver åka på akuta ambulansuppdrag säger Ann Molander (L), ordförande i Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa.

Lättvårdsambulanser används framförallt för att förflytta patienter mellan vårdenheter vilket också leder till större tidseffektivitet för övriga ambulansresurser,

– Det här ökar kvaliteten i våra sekundärtransporter och förbättrar vår akutberedskap i Halland. Jag är mycket glad över att vi kan sjösätta ett medarbetarförslag, säger Ambulanssjukvårdens verksamhetschef Kenth Ahlin.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Regionen: "Allvarligt läge" - Så många procent testas positivt

Nyheter "Det är ett allvarligt läge vi befinner oss i". Det sa smittskyddsläkare Maria Löfgren under dagens presskonferens ...

Ökad efterfrågan på videobesök

Vård Vårdcentralerna i Halland märker en ökad efterfrågan på digitala vårdbesök med anledning av covid-19. – Vi ...

Alla med symtom ska kunna testas

Nyheter Under tisdagen höll socialminister Lena Hallengren och Folkhälsomyndigheten pressträff. Budskapet: Fler med symtom ska testas. – Här ...
Annons