Arkivfoto: Christian JohanssonHanhals Kings vann skotten stort. Men det hjälpte föga när de bjöd på enkla mål.ISHOCKEY: ALLETTAN


Huddinge IK – Hanhals Kings 5 – 1Hanhalstränaren Niclas Högberg var klar med analysen kort efter matchens slut. Den var lätt att göra. Det svåra var att få bukt på problemet. Hanhals Kings var alldeles för svaga i närkampsspelet.


– Det var ett lågvattenmärke i försvarsarbetet, säger Niclas Högberg och fortsätter:


– Huddinge vinner närkampsspelet. Eller vi förlorar det och därmed matchen.Det var aldrig nära att Hanhals Kings rubbade på hemmalaget. Det trots att skotten slutade med klar favör till gästerna. Kungsbackalaget avlossade 41 skott mot Huddinges 27.


– Det var en talande bild. Vi spelade hockey, men inte närkampshockey.Medan Hanhals bjöd på enkla mål till följt av ett för svagt defensivt spel så var hemmalaget stabila och homogena.


– V släpper tre, fyra mål som är underkända. Då är det kört. Det var inte godkänt, säger Hanhalstränaren.


Vad berodde det svaga närkampsspelet på?


– Flera olika faktorer. Men en är att vi är ett ungt lag och underskattar det spelet i matcherna. Sedan har vi haft en resultatmässigt dålig vända, man bär med sig resultatet. Vi ser trubbigare och rundare ut när vi ska vara spetsiga.Ett glädjeämne var att Pontus Engström var tillbaka efter en lång skadefrånvaro.


– Han gjorde ett gediget jobb, säger Niclas Högberg.Matchfakta


Huddinge IK – Hanhals Kings 5 – 1 (1–0, 2–1, 2–0)


1–0 (04.36), 2–0 (22.31), 3–0 (33.33), 3–1 (38.15) Henrik Persson, 4–1 (40.50), 5–1 (42.09)


Skott: 27–41