Annons

Lagkaptenen får inget nytt kontrakt

När HK Aranäs plockade in Veronica Wislander stängdes mittsex-positionen. Det innebär att lagkaptenen och Aranäsveteranen Sofia Andersson lämnar klubben.

Handboll | 04 Maj 2021 18:23

Försvarsgeneralen Sofia Andersson lämnar moderklubben.

FOTO: Victor Heed

Ida Espling-Ek, Johanna Zaman och nya Veronica Wislander. Det kommer att vara HK Aranäs uppställning linjespelare kommande säsong.

 – Vi är extremt nöjda med mittsex-positionen, säger klubbchefen Johan Falk.

 

Det innebär att lagkaptenen Sofia Andersson (hon delade uppdraget med Ida Espling-Ek) inte fortsätter i moderklubben. Försvarsgeneralen har varit med sedan klubben huserade i division 2 till att nu vara ett topplag i allsvenskan.

I en tidigare intervju med NH sa hon såhär om sin egen säsong:

– Jag är ändå nöjd. Det var lite tufft i början, i och med att jag bröt foten i maj. Det ställde till det lite för mig under försäsongen, vilket gjorde att jag hamnade efter. Och jag hatar att känna mig efter. Men under våren har det blivit bättre, så jag är nöjd.  

Hon fick inte kröna Aranäs-tiden med en historisk uppflyttning. Klubbchefen Johan Falk motiverar klubbens beslut att gå skilda vägar:

– När vi tittade över truppen ville vi ha tvåvägsspelare där, säger han.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Glädjen bakom målvaktens avsked

Handboll Aranäsfostrade Ida Karlsson försvann mellan grundserien och SHE-kvalet. Anledningen var att hon är gravid. – Det känns jä...

Lundbäcks ja fällde avgörandet för Grundén

Handboll Hanna Grundén tvekade om en fortsättning – när Rustan Lundbäck kom in i bilden förändrades ...

Mästartränaren om comebacken

Handboll Rustan Lundbäck har vunnit SM-guld på dam- och herrsidan. Men han har valt att nobba alla anbud de senaste å...
Annons