Läget är fortsatt allvarligt men stabilt för den 30-årige man som för en vecka sedan skadades svårt i en arbetsplatsolycka vid Teknikens hus.

Nya uppgifter visar att olyckan inte orsakades av ett fall från en ställning utan av ett ras.

 

De första uppgifterna gällde att han fallit med ansiktet före ner i marken från en stege, sedan från en fem meter hög byggnadsställning. Den utredning som sedan påbörjats visar att det i själva verket handlar om en vägg som rasat.

– Han ska ha stått på en gjuten cementvägg, där den del där han stod sedan rasat, säger Maria Åkesson, åklagare som håller i polisutredningen gällande arbetsmiljöbrott.

Utredningen är ännu i sin linda och kan komma att ta tid.

– Vi är tyvärr svårt ansatta med många ärenden och för små resurser. Nu verkar det som att utfallet i den här tragiska händelsen inte blir så illa som det först verkade, men arbetsplatsolyckorna med dödlig utgång har ökat. Så ska det inte behöva vara i ett land som vårt, säger Maria Andersson.

 

Direkt efter olyckan var det fara för mannens liv. Sedan början av veckan har hans tillstånd, enligt Sahlgrenska universitetssjukhusets presstjänst, varit allvarligt med stabilt.

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.