Ingen lycka för Frillesås BK ikväll heller. Arkivfoto.

FOTO: Jasmin Frljevic

Matchfakta

Broberg-Frillesås 4–2 (1–0)
Mål: 1–0 (17.25), 1–1 (46.00) Jakob Jenefeldt, 2–1 (52.10), 2–2 (64.57) Fredrik Brandin, 3–2 (70.39), 4–2 (87.14)

BANDY. Frillesås reste iväg till sin längsta bortamatch för säsongen när de ställdes mot Broberg. Den långa bussresan verkade inte sitta i benen hos spelarna som stod upp väl mot hemmalaget.

Men när slutsignalen gick var synen som den oftast varit under den första halvan av säsongen. Med deppande Frillesåsspelare som åker av isen.

– Det var en ganska jämn match och vi möter ett bra lag. Ett väldigt bra offensivt lag, som har gjort mycket mål framåt nu under hösten, säger den spelande tränaren Mattias Johansson.

Målsnålt

Tränaren med nummer 20 på ryggen var nöjd med utvecklingen hans lag stått för efter att ha blivit krossade av Vetlanda för två omgångar sedan.

– Det är svårt att vara nedslagen mer än att man känner att vi förtjänade poäng från den här matchen, säger Johansson.

Om Broberg varit ett av seriens bästa lag offensivt har Frillesås varit det motsatta.

Alla lag förutom två i serien har under de hittills 13 spelade matcherna gjort över 40 mål framåt. De två som inte nått upp till det strecket befinner sig på de två sista placeringarna i tabellen. Jumbon Åby/Tjureda har gjort 25. Frillesås som är tvåa från slutet – är sämst i elitserien vad gäller målproduktionen. Frillesås har gjort 23.

– Vi har pratat en hel del om det och delvis handlar det om att vi inte har tillräcklig tajming i vårt spel, säger Johansson.

Tajming saknas

Anledningen till det menar han är att det är mycket nya spelare som har tillkommit till den här säsongen. Och många av dessa har fått spela på olika positioner. Men framförallt lyfter han fram förhållandena på Sjöaremossen.

– Vi har haft riktigt risiga förhållanden ända sedan vi kom ut på Sjöaremossen. Då är det svårt att träna tajming då om man jämför med Broberg som har is åter runt inomhus, säger Johansson.

Nästa match för Frillesås är på annandagen när de ställs mot Vänersborg, ett av de lagen de har slagit under säsongen.

Läs fler bandynyheter här.