20 September 2019 07:50 | Stefan Pettersson

Är du nördig? Det är jag. När det gäller sport. Jag älskar verkligen sport. Jag fascineras visserligen inte av all idrott, men jag är absolut allätare på området. Framför allt lagidrott ligger mig varmt om hjärtat, men jag kollar gärna även på individuell idrott.

Favoriten framför alla andra är fotbollslaget Liverpool. Jag har även haft glädjen att vid sex tillfällen ha varit på plats i Liverpool. En härlig stad och en enorm atmosfär på arenan som är underbar att uppleva. Laget ligger mig väldigt varmt om hjärtat och styr faktiskt lite av familjens sysslor. När Liverpool spelar match bokar jag minst sagt ogärna något annat. Om vi ska bjuda några kompisar så kollar jag först matchschemat. Går det att styra så gästerna inte dyker upp under matchen så är jag nöjd. Det kan låta lite stört, men sån är jag. Frun suckar lite ibland, men hon är van efter alla år.

Många supportrar brinner verkligen för favoritlaget och det är härligt att se det fantastiska engagemanget. Supportrarnas sång och inlevelse höjer verkligen upplevelsen. Både på plats och i tv-soffan. Tyvärr spårar en del grupper ur och ställer till med bråk, vilket dessutom kostar enorma summor i polisinsatser. Sånt måste givetvis stävjas och här har både klubbar, spelare och supportrar ett ansvar.

I somras var jag och hejade på mitt andra favoritlag, IFK Göteborg. Klacken gav en härlig inramning på Gamla Ullevi och nu när jag bor i närheten kommer det att bli fler matcher. Närmast ser jag fram emot derbyt mot Häcken nästa helg och en match inför ett närapå fullsatt Gamla Ullevi. Derbyn brukar alltid bjuda på något extra och mötet i våras var inget undantag med Göteborgs-seger på övertid.

Förhoppningsvis sköter sig fansen och ger upplevelsen en extra dimension, för många klackar i allsvenskan håller väldigt hög nivå – ibland högre än spelet.

Men i vinter blir det nya lag att följa. I veckan var jag på Aranäs hemmapremiär och jag kommer också att följa Hanhals i hockeyn, så vi kanske ses i en hall framöver.

Trevlig helg.