Annons

Kvinna skyldig Försäkringskassan 480 000 kronor

En 42-årig kvinna från Kungsbacka är skyldig Försäkringskassan över 480 000 kronor. Detta efter att ha tagit emot större summor i barnbidrag, flerbarnstillägg, bostadsbidrag och föräldrapenning än hon haft rätt till.

Jobb & Pengar | 29 Juli 2020 11:00

Den största delen av totalsumman består av barnbidrag. Kvinnan har fått nästan 228 000 kronor för mycket i barnbidrag mellan 2013 och 2019, vilket måste betalas tillbaka. 

Utöver det ska kvinnan även betala tillbaka 180 000 kronor från föräldrapenning, 66 000 kronor från flerbarnstillägg samt 6 800 kronor från bostadsbidrag, till Försäkringskassan. 

Kvinnan har fått utbetalningar trots att hon inte längre bott i Sverige och inte varit försäkrad för bosättningsbaserade förmåner i Sverige. Försäkringskassan bedömer att kvinnan har lämnat felaktiga uppgifter i sina ansökningar om bidrag, och inte anmält förändringar. 

Beslutet fattades i juni, och Försäkringskassan krävde pengarna tillbaka inom en månad. Det innebär att kvinnan skulle ha betalat tillbaka pengarna den 20 juli. Om kvinnan inte kan betala av hela skulden på ett bräde kan hon ansöka om en avbetalningsplan. 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Par fick bostadsbidrag utan att ha rätt till det

Jobb & Pengar En 42-årig kvinna och en 39-årig man från Kungsbacka har under över två års tid fått ...

Åtalas för bidragsbrott efter misstänkt VAB-fusk

Nyheter Genom att lämna oriktiga uppgifter till Försäkringskassan när hon vabbade lyckades den 32-åriga kvinnan lura ...

Fiskare blir forskare med nytt stöd

Politik Extra stöd till havet blir hjälp till självhjälp för landets fiskare när landsbygdsminister Jennie ...
Annons