Annons

Kungsbackakampen i allsvenskan

I helgen drar allsvenskan igång. På startlinjen finns tre kombattanter från kommunen: SS Kaparen, Kullaviks KKK och Särö Båtklubb. I Malmö vill de ge en fingervisning om att de kommer att ta hem kommunkampen.
Sport | 17 Maj 2018 15:21

I helgen drar allsvenskan igång. På startlinjen finns tre kombattanter från kommunen: SS Kaparen, Kullaviks KKK och Särö Båtklubb. I Malmö vill de ge en fingervisning om att de kommer att ta hem kommunkampen.

 

SEGLING. I fjol var det SS kaparen som drog det längsta strået i den lokala kampen i allsvenskan. I år har konkurrensen hårdnat ännu mer sedan Särö Båtklubb tagit steget upp.

 

SS Kaparen, Särö Båtklubb och Kullaviks KKK: vem är vassast i år?

– Jag skulle säga att jag tror att vi kan klara av att hålla de två klubbarna bakom oss. Men Kullavik är alltid bra och Särö är en nykomling, så det är stenhårda kamper. Sedan är det lite extra härligt att slå dem. Vi gillar varandra på land och tampas ute på vattnet, säger Johan Björling, tränare i SS Kaparen.

– Vi får se vem som vinner den interna kampen. Den är nästan viktigare än att komma högt upp i tabellen. Bara vi slår dem så är vi nöjda. Det är kul att Särö tog sig upp, det gör att intresset växer, säger Johan Formgren, tränare i Kullaviks KKK.

– Vi är ödmjuka inför premiären, sedan kanske vi blir sturskare efteråt, säger Tobias Bergqvist, tränare i Särö Båtklubb.

 

Kullaviks KKK och SS Kaparen satsar på att hamna på den övre halvan. Nykomlingen Särö Båtklubb har målsättningen att hålla sig kvar.

– Vi ska försöka bita oss kvar, sedan får vi ta nästa steg, säger Tobias Bergqvist.

Johan Björling, SS Kaparen:

– Mitt personliga mål att vi ska fajtas om pallplatser på deltävlingarna, men vi har ingen egen J/70-båt som flera av de andra klubbarna har.

– Vi har ett relativt ungt lag – att hamna på övre halvan tror jag vi har goda chanser att lyckas med. Det blir svårt att nå topp tre, säger Johan Formgren, Kullaviks KKK.  

 

Björn Smit, expertkommentator för allsvenskan, berättar att serien har fått mer och mer status för varje år. Det tränas och satsas på serien som aldrig förr.

– Det är spännande med premiär. Konkurrensen blir hårdare och hårdare för varje år. Många av Sveriges bästa seglare är med och representerar klubbarna, säger Johan Björling, SS Kaparen.

Johan Formgren, Kullaviks KKK, fyller i:

– Det ska bli väldigt skoj att komma igång. Vi har gjort relativt bra ifrån oss de tidigare åren men klubbarna satsar verkligen nu. Det räcker inte med att vara en duktig seglare, man måste kunna hantera båten i alla vindar och väderförhållanden, så det gäller att träna med den.

Tobias Bergqvist, Särö Båtklubb, ligger lågt inför premiären.

– Det är vårt första år, så det ska bli spännande att se hur vi står oss gentemot de andra lagen.

 

Arkivfoto: Bengt Karlsson

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Högt tryck på seglarskolorna

Sport Allt fler vill lära sig att segla. Då fylls platserna till årets sommarkurser snabbt. – Vi jobbar mycket med att ...

Landslagsseglaren tar kliv under tävlingspausen

Sport Emil Bengtson gick miste om EM och flera världscupstävlingar. Trots det misströstar inte Kullaviksseglaren. – Man får ...

Onsalaseglaren efter OS-beskedet: "Väldigt tråkigt"

Sport Flera stora idrottsevenemang har stoppats eller flyttats. Nu står det klart att även OS i Tokyo flyttas till 2021. – Vi ...
Annons