Annons

Kungsbackaföretag är topp 15 i Sverige

Företaget RGNT Motorcycles är framröstat som ett av de 50 främsta startup- och tillväxtföretagen i Sverige. Det är den Nordiska etreprenörstävlingen Techarenan Challenge som årligen korar Sveriges främsta entreprenörsledda företag.

Nyheter | 08 Juni 2021 08:30

Företaget RGNT Motorcycles från Anneberg har blivit nationellt uppmärksammade.

FOTO: RGNT Motorcycles

Fler än 400 bolag som är i startup- och tillväxtfas har utvärderats av en expertjury. Bland de bolag som har röstats fram i topp 50 finns alltså RGNT Motorcycles, som håller till i Anneberg.

– Det känns jätteroligt och vi är så klart jättestolta, säger Lina Kanstrup, medgrundare och marknadschef på företaget.

Topp 15

Företaget är ett fordonsbolag som tillverkar 100 procent elektriska motorcyklar och har sin tillverkning i Kungsbacka. De har som mål att kunna leverera en premiumprodukt, som dels möter upp klimatomställningen, men som också ger en säkrare mc-körning, med hjälp av ny teknik.

– Vi ville göra en innovativare och säkrare produkt, där vi helt enkelt tog in en befintlig produkt och tryckte in hypermoderna artiklar, säger Lina Kanstrup.
Hur viktigt är Kungsbacka för er?
– Just centreringen till Kungsbacka har funnits som strategi från början. Vi har allt här, från produktion till montering. Hela vår verksamhet finns i Kungsbacka.

På listan över de 50 främsta startup- och tillväxtbolagen har dessutom RGNT Motorcycles nått hela vägen till en topp 15-placering, vilket innebär en fortsatt chans på att bli nummer ett i Sverige.

– Vi kommer att vara på plats på Berns i Stockholm och pitcha oss själva. Det är ett ganska omfattande pris, där man får både press och marknadsföring.

Vinnarna i Techarenan Challenge tar plats i vinnardelegationen som tidigare år har varit i New York, San Fransisco, Seoul, Tokyo och Sao Paulo.

Nya lokaler

Det Annebergsbaserade bolaget håller just nu på att bygga ut sin bas, där så väl skejtpark, pool och gym ingår i bygget.

– Det håller på att byggas upp just nu. Det finns ingen olja som kan spillas så det är extremt polerat och rent här, säger Lina Kanstrup.

Och nya lokaler behövs, under 2020 har företaget anställt 30 nya medarbetare.

– Vi har en tilltro till att hela tiden driva en innovationsagenda. Det har gått fort och det är kul att vi kan anställa fler, trots pandemin.

Mer om e-tidningen:

Läs e-tidningen här 

 

Är du prenumerant? Kom igång här.

Instruktionsfilm:

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Deppigt värre

Fotboll I den 93: minuten hände det som inte fick hända. Lindome släppte in dagens andra mål vilket ...

Storförlust men inte utspelade

Fotboll Onsala BK åkte ner till Skåne för att ställa sig mot seriens kanske bästa lag, nä...

Löpvilja trots värme

Sport Det fanns en stor löpvilja när den 124:e upplagan Kungsbackaloppet gick av stapeln. Trots dryga trettio grader tog ...
Annons