Kungsbacka ligger på plats 20 i landet när det gäller störst solcellseffekt per invånare. Arkivbild: Norra Halland. 

 

Solcellskapaciteten i Hallands län ökade med 59 procent under 2018, skriver Svensk solenergi i ett pressmeddelande. Toppar listan med störst solcellseffekt per invånare gör Varberg, de ligger dessutom på plats fem i hela landet, medan Halmstad hamnar sist. Kungsbacka ligger på plats två i Hallands län och 20 sett över hela landet.

I hela landet ökade solcellskapaciteten med 78 procent under fjolåret.

Om all elproduktion vore förnybar och man räknar att tio procent av den kommer från solel, skulle det enligt Svensk solenergi, för att täcka Hallands del räknat per invånare, krävas att solcellskapaciteten i länet ökade från nuvarande 29 000 kilowatt till 437 000 kilowatt.

–Det motsvarar ungefär 431 fotbollsplaner med solceller. Detta kan låta mycket, men är inte alls orimligt då merparten av dessa solceller kan installeras på alla de tak som finns iHallands län, säger Johan Lindahl på Svensk Solenergi i pressmeddelandet.

 

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.