Kungsbacka sänkte AIK i slutminuten

De hade haft chanserna och tiden började att försvinna. Men Kungsbacka DFF vände ännu en gång – när Klara Andrup valde att inte skjuta i friläget var det avgörandet.

FOTBOLL: ELITETTAN

Kungsbacka DFF – AIK 2 – 1

Nellie Persson skickade iväg en djupledsboll – Klara Andrup var ensam mot AIK-målvakten Hanna Persson. Yttern lyfte på blicken och passade till höger.

– Jag fick läget på vänsterfoten och målvakten är duktig.

92 minuter var spelade.

Det var ett yrvaket Kungsbacka DFF på Tingbergsvallens gräsmatta. De kom inte nära AIK under den första kvarten och efter fyra minuter behövde Klara Andrups vänsterlår lindas om. Minuten senare haltade Nellie Persson betänkligt.

Det skulle bli värre – Klara Rybrink hamnade på efterkälken, glidtacklade men träffade AIK-forwarden Therese Simonsson.

Ordinarie målvakten Fanny Lund vilade på grund av sjukdom i veckan. Karolina Búcaro Stenman fick en mardrömsstart när Madeleine Stegius bredsidade in ledningsmålet från straffpunkten.

– Vi hade kanske lite för stor respekt i början, säger Klara Andrup.

KDFF började hitta en rytm. Klara Rybrink fann sånär Karin Lundin i djupet. Ida Pettersson svepte ut en crossboll till Klara Andrup som fläkte in ett högerinlägg. Det sakandes någon centimeter för att Karin Lundin skulle kvittera med pannan. Marginalerna var inte med skyttedrottningen – och när Rebecca Cameras serverade nästa inlägg var det återigen en fråga om centimeter från att kvitteringen skulle sitta från Lundins panna.

Hemmalaget skulle få utdelning på spelövertaget – Lina Gerhardsson lyfte in bollen. Karin Lundin provade, Andrea Thorisson Diaz tesatde och Sara Nilsson lyckades. Det var 1–1 i halvlekens absolut sista sekund.

– Det vara bara att försöka trycka in den, säger målskytten.

Med 20 minuter kvar drog Klara Andrup till med högerfoten – skottet landade på fel sida ribban.

AIKs nyinsatte Sara Storck fick bortalagets sista chans att ta tre poäng men hon missade målet.

Karin Lundin, hemmalagets skyttedrottning, fick chansen på frispark sedan hon själv blivit neddragen med fyra minuter kvar. Skulle marginalerna vara med henne?

Frisparken tog i ribban.

Det såg ut att bli en delad poäng när Klara Andrup löpte sig fri på tilläggstid. Passningen till höger nådde Karin Lundin, och ett öppet mål gick inte att missa. Hennes tolfte mål innebar att KDFF vände för fjärde gången den här säsongen.

– Vi är ganska svaga i början, vi behöver jobba på det. Vi behövde tre poäng och AIK är ett bra lag men jag tycker vi var värda att vinna, säger Klara Andrup.

– Vi har spelat bra mot bra lag. När vi får bra motstånd blir vi bara extra taggade och ångar bara på, säger Sara Nilsson.

Vad tänkte du när Karin Lundin satte 2–1 i 90:e?

– Det var för jäkla gött. Det var en kämpainsats från hela laget.