Vädret idag
Molnigt
18°C
Prognos juli 21, 2019
dag
Delvis soligt med åskstorm
20°C
 

Kungsbacka rustar inför höstsäsongen

Kungsbacka DFF har hittat nya spelare från såväl granngården som från Afrikas horn. Klubben rustar för kampen om allsvenskan – det mest meriterade tillskottet är Klara Folkesson, 18, som lånas in från allsvenska Hammarby.

 

FOTBOLL. Under våren har KDFF:s trupp tunnats ut betänkligt – nu har föreningen fyllt på platserna inför höstens rafflande avslutning, där en allsvensk plats står på spel. Från allsvenska Hammarby lånas 18-åriga Klara Folkesson in. Hon är fostrad i Jitex, så klubbchefen  Dennis Ingman och tränaren Anders Magnusson känner väl till henne från deras tid i Mölndalsklubben.

– Jag har försökt att få hit henne tidigare, säger Ingman.

18-åringen beskriver sig som en snabb och fysisk stark spelare – bäst kommer hon till sin rätt i en offensiv ytterposition.

– Jag känner en press att jag ska kunna tillföra mycket i och med att de ligger så bra. Det är nervöst, men det ska bli kul.

Fanns det andra klubbar med i bilden?

– Skulle jag bli utlånad ville jag komma hem till Mölndal. Jag känner ett stort förtroende för Dennis (Ingman) och Aja (Anders Magnusson). Antingen var det Kungsbacka annars hade jag stannat kvar.

Klara Folkesson gjorde sin första träning med laget under måndagskvällen och hon är spelklar till helgens möte med Asarum.

– Jag kanske inte tar en startplats första veckan, men jag är verkligen här för att spela, jag ska ta en startplats innan jag åker tillbaka.

Du har haft lite speltid. Hur är självförtroendet?

– Det är inte bäst, ska jag vara ärlig och säga. Det kommer att bli bra här, där jag är mer delaktig i spelet än vad jag har varit i Hammarby.

För att Hammarby skulle låna ut henne ville de att hon kritade på en förlängning över 2019 – det blir alltså maximalt ett halvår i KDFF. Hon har ställt in sig på en toppstrid i elitettan och var imponerad över lagets insats under den första halvleken mot Örebro senast.

– Jag tror att laget har kapaciteten, svarar på om Kungsbacka DFF kan ta steget upp.  

 

Det är inte det enda tillskottet i laget. Genom Jitex före detta ordförande Lasse Classon har klubben kunnat knyta till sig etiopiskorna Loza Abera och Tutu Belay, båda med landslagsmeriter. De är här på turistvisum, så de får inte tjäna några pengar.

– Jag vill ha kvar dem säsongen ut får att kunna se dem ordentligt. Loza har satt något målrekord i deras inhemska liga, säger Dennis Ingman.

 

Från Tölö IF har Kristina Ring, 16, anslutit.

– Jag kände att jag behövde ta steget till en betydligt bättre klubb för min egen utveckling, så att jag kan se hur långt jag kan nå, säger hon.  

 

Dessutom hoppas Kungsbacka DFF få tillbaka försvaren Anna Norheim inom kort. 17-åringen har kämpat sig tillbaka från en jobbig korsbandsskada. Efter operationen fick hon en infektion i korsbandet, en infektion som vägrade att ge med sig. Därför fick de ta ut korsbandet, låta knät läka ett halvår innan de kunde sätta in ett nytt. Anna Norheim berättar att hon var förkrossad till en början. Nu är hon tillbaka i full träning och siktar på att snart vara tillbaka i matchspel.

– Jag har saknat det otroligt mycket. Det var som att jag förlorade en del av mig själv eftersom fotbollen är en så stor del, säger hon.

Ett välkommet tillskott, enligt klubbchefen Dennis Ingman.

– Det kommer att bli en grym förstärkning.

Christian Johansson
Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tid & PlatsLäs mer >>

MÅNDAG 1 JULI 

19.30. IF Norvalla - Onsala BK, DM-herrar, kvartsfinal, Norvalla IP

 

TISDAG 2 JULI 

19.00. Tölö IF - Väröbacka GIF,Div 4 Herrar, Hamravallen

 

ONSDAG 3 JULI 

19.00. Åsa IF - Skene IF, Div 3 sydvästra Götaland Åsa IP

19.00. Kungsbacka IF - BK Astrio, Div 4 Herrar Tingbergsvallen

 

TORSDAG 4 JULI

19:00 Onsala BK - Valinge-Derome DFF, Div 1 Mellersta Götaland, damer. Rydets IP Onsala

19.00. Åsa IF -...

Läs Mer

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera