Annons

Kungsbacka River ställs in

Kungsbacka River 2.0 laddade för en omstart i år. Men på grund av coronapandemin tvingades de först skjuta fram tävlingen – och nu ställa in.

Sport | 24 Juni 2020 19:00

Linda Nilsson, tävlingsledare Kungsbacka River 2.0. Arkivbild.

FOTO: Christina Forlin

CORONA. I måndags togs beslutet att ställa in årets omstart. Linda Nilsson, tävlingsarrangör från GoKungsbacka, berättar att de inte hade kunnat vänta ytterligare på att Folkhälsomyndigheten lyfter restriktionerna gällande 50 personer på allmänna sammankomster. Anledningen till att de drar i handbromsen redan nu är för att inte tvingas betala leverantörer.

– I och med att vi har försökt att steppa upp gamet helt och hållet med bättre tidtagning, betyder det att två månader innan så börjar det betalas pengar för att de ska kunna fullfölja sina åtaganden på ett bra sätt. Och det satte vi som deadline för vårt beslut, säger Linda Nilsson.

90 personer hade anmält sig innan coronapandemin utbröt.

– Vi hade satsat på 500 om det inte vore för corona. Sedan får man ha i åtanke att vi inte marknadsfört detta mer än släppa hemsidan, säger Nilsson.

Pengarna tillbaka

Information kring anmälningsavgiften har skickats till dessa 90 personer tillsammans med tre alternativ. De kan begära pengarna tillbaka, behålla startplatsen till nästa år eller sponsra nästa års tävling med hela eller en del av avgiften.

– Hittills vill de flesta ha pengarna tillbaka. Och nu det sista har några meddelat att de vill flytta sin startplats till nästa år. Men vi kommer att klara oss även om vi inte får någon donation, säger Nilsson.

Oklart kring andra lopp

GoKungsbacka samarbetar även med arrangörerna för Lygnern runt och Kungsbackaloppet. Ännu har dessa tävlingar inte ställts in. Förhoppningen är att kunna köra Kungsbackaloppet den 19:e september. Men något datum för Lygnern runt har inte satts.

– Vi har däremot satt ett sista genomförandedatum till den 18:e oktober. Efter det blir det inte lika trevligt att köra loppet, säger Nilsson.

Läs fler sportnyheter här.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Förbundet tvingar dem att ställa in

Sport Snötrampen är uppskjuten på obestämd tid. Lygnern Runt flyttas även den till ett senare datum. Men tävlingen ...

Corona stoppar Kungsbackaloppet

Sport Löparfesten Kungsbackaloppet flyttas fram. Orsaken är coronautbrottet. Det minst sagt anrika Kungsbackaloppet, som avgjorts sedan 1898, är nu nästa ...

Nya Kungsbacka river drar i gång

Nyheter Nu ska det bli ny fart på Kungsbacka river, Kungsbackaloppet och Lygnern runt.  – Potentialen finns att göra stora folkfester ...
Annons