GDPR

Integritetspolicy för norrahalland.se

För oss på Norra Halland är din personliga integritet mycket viktigt. Vårt mål är att du ska känna dig trygg när vi behandlar dina personuppgifter. Som Personuppgiftsansvarig ser vi till att tillämplig lagstiftning om skydd för dina uppgifter alltid följs.

Personuppgiftsansvarig

Norra Hallands Tidning AB
Kyrkogatan 2-4, Kungsbacka
E-post: 

All information som direkt eller indirekt tillsammans med andra uppgifter, kan kopplas till en levande fysisk person är personuppgifter. Detta kan inkludera t.ex. namn, kontaktuppgifter, IP-Adress. Med behandling menas all åtgärd som vidtas med personuppgifter.  

Norrahalland.se samlar in information hur du som besökare använder webbplatsen. Detta sker via ”cookies” när du besöker oss och innefattar information som IP-Adress, webbläsarinställningar, geografisk information, operativsystem, plattform.   Vid kontakt via kontaktformulär och tävlingar som t.ex. Lokaltipset används formulär där besökaren aktivt väljer att lämna sin information.

Vi samlar in personuppgifter för dessa ändamål:

Förstå hur våra besökare interagerar med vår webbplats
Utveckla webbplatsens funktioner och innehåll
Förbättra kundservicen gentemot våra läsare
Kunna leverera relevant information så som nyheter, erbjudande
Kommunikation innan och efter deltagande i en tävling eller ett event
I marknadsföringsändamål via e-post om så är specificerat och endast vid samtycke

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

För användare som registrerar sig på webbplatsen sparar vi även de personuppgifter som anges i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Varje begäran om åtkomst, rättelse och radering måste göras skriftligen till personuppgiftsansvarig. Om du ej är nöjd med det sätt på vilket vi har hanterat dina personuppgifter, har du rätt att anmäla detta till Datainspektionen.

Datainspektionen
Box 8114
104 20 Stockholm
Telefon: 08-657 61 00
E-Post: datainspektionen@datainspektionen.se

Du kan när som helst dra tillbaka ditt givna samtycke för oss att lagra din information. Skicka in skriftlig begäran om detta med dina kontaktuppgifter så vi kan hantera ditt önskemål.

Vi har tagit dessa åtgärder för att skydda all information som sparas på sidan:

Implementering av SSL säkerhetscertifikat
Extern hemsidebrandvägg & intrångsskydd 
Övervakning av hemsidan samt automatisk malwarekontroll
Daglig backup till krypterad lagring

Norrahalland.se innehåller cookies, vilket är en liten textfil som placeras på besökarens dator. Cookies möjliggör att hemsidan kommer ihåg information från tidigare besök.
Vid första besök har besökaren möjlighet att välja vilka cookies som skall användas.

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.

Livslängden på olika cookies kan variera beroende på användning, från att du stänger webbläsaren till flera år. Mer information om cookies och möjlighet att rensa kan hittas här:  http://www.youronlinechoices.com/se/dina-val

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

Eftersom ändamålet är journalistiskt undantas lagring av foton från GDPR.

Vi förbehåller oss rätten att uppdatera denna policy. Det är rekommenderat att återbesöka denna sida för ta del av uppdaterad information om hur vi hanterar integriteten för våra besökare.

Annons