KULTUR & NÖJE 2022-05-27 KL. 15:00

Slutspurt för konstrundan

Av Christina Wagner

Konstrundan drar mot sitt slut och för de som inte hunnit se alla konstnärer som är verksamma i Kungsbacka är lördag eller söndag ett gyllene tillfälle.

Slutspurt för konstrundan
Daisy Hjalmarsson och Eva Bengtsson startade sin konstrunda med Hjertstedska galleriets samlingsutställning. Foto: Christina Wagner

TV-klipp och nyheter

I Kungsbacka öppnar 27 konstnärer sina ateljéer när Konstrundan i Halland pågår under helgen. De flesta är representerade på samlingsutställningen på Hjertstedska galleriet, som varit välbesökt då många konstintresserade vill ha inledande överblick över utbudet. Eva Helldén och Daisy Hjalmarsson är mest intresserade av målning och har redan prickat i vilka konstnärer de ville besöka, men tar en titt i Hjertstedska galleriet innan de ger sig iväg på ateljébesöken.
– Det tar tid när man ska förflytta sig, man får pricka i så man tar några stycken om dagen. Väldigt trevligt är det! säger Eva Helldén om den för henne återkommande traditionen.


Eva Bengtssons vas Yes i reduktionsbränd stengods. Foto: Christina Wagner


Fin mix
Samlingsutställningen har en skön mix av målning, grafik, skulptur, keramik och smide. Keramikern Eva Bengtsson ställer ut en vas i reduktionsbränd stengods.
– Vi var på Hallands konstmuseum i förrgår, hon har gjort kakelgolven och handfaten inne på toaletterna där. Det var så grant! berättar Irene Eriksson som driver galleriet.


På Hjertstedska galleriet säljs grafiska blad till förmån för Ukraina. Foto: Christina Wagner


Stöder Ukraina
Istället för sedvanligt lotteri går det i år att köpa grafiska blad med konstnärernas verk, till förmån för Ukraina. Konstnärerna själva är inte på plats eftersom de är i sina ateljéer, men Per-Olof Widheden som också ställer ut på Båtmuséet i Onsala har sitt barnbarn på plats i lokalen.
– Min mamma är också konstintresserad, så när vi är i verkstan är vi alla tre tillsammans. Jag har varit med sedan jag varit liten och gjort simpla smycken till vänner, morfar gör mycket mer, säger hon.


TV-klipp och nyheter

Målar med händerna
KONST 2024-04-17 KL. 19:00
Premium

Målar med händerna

BLÅLJUS 2024-04-17 KL. 12:45
Premium

"Jag är inte en kaninkokerska"

Kvinna åtalas för ofredande efter Tindermöte

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2024-04-18 KL. 19:30
Snart klart med toaletter och duschar
Premium | MILJÖ 2024-04-18 KL. 18:30
Fiskgjusarna är på plats i fjorden
Premium | SPORT 2024-04-18 KL. 15:00
Klassikern ser ut att locka 900 löpare
Premium | KRÖNIKOR 2024-04-18 KL. 14:00
Nyckelfrågan är om ilska hjälper

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.