KULTUR & NÖJE 2022-01-22 KL. 17:00

Nya restriktioner - ett stort bakslag för Teatern

Av Eric Andersson

När Kungsbacka Teater laddade upp inför en vår med rekordmånga evenemang kom bakslaget – nya restriktioner med begränsat åskådarantal.
– Jag tror att de flesta var inställda på en "vanlig" vår så det blev en väldigt stor omställning på kort tid. Vi fick kraftigt begränsa, eller helt stoppa vår biljettförsäljning till flera evenemang, säger Victoria Forsberg.

Nya restriktioner - ett stort bakslag för Teatern
Victoria Forsberg har mycket att stå i med publikrestriktioner och flyttade föreställningar. Foto: Eric Andersson

TV-klipp och nyheter

Sedan 12 januari är det max åtta personer per sällskap och minst en meter mellan olika sällskap som gäller på allmänna sammankomster. Det kastar återigen om förutsättningarna på Kungsbacka Teater.

– Det har varit mycket upp och ner under hela pandemin. Från full salong (500 personer) till 130–140 personer som vi kan ta in med nuvarande restriktioner beroende på hur många som är i varje sällskap, säger Victoria Forsberg, utvecklare och marknadsförare på Kungsbacka Teater.

En del föreställningar som skulle genomföras under våren har skjutits upp och andra har ställts in helt.

– Vi har en del evenemang som skulle ägt rum våren 2020 som fortfarande inte kunnat genomföras och skjutits upp flera gånger. Det är mycket som hänger på en skör tråd där man vill vänta in i det sista innan beslut fattas om att skjuta upp eller ställa in.

Innan de nya restriktionerna var det bra fart i biljettförsäljningen till vårens evenemang.

– Man märkte att folk kände ett stort sug efter att gå på liveevent igen och att artister var sugna på att komma ut och spela. Vi hade 40 evenemang bokade under våren, så många har vi aldrig haft tidigare, säger Victoria Forsberg.

Dubbla signaler

Victoria Forsberg berättar att det stundtals känns olustigt att uppmana folk till att gå på evenemang mitt under en pandemi.

– Det blir lite dubbla signaler när vi har lov att hålla vår verksamhet öppen samtidigt som folk rekommenderas att stanna hemma. Man känner sig nästan dum när man försöker kränga biljetter men samtidigt måste vi hålla igång vår verksamhet.

Hon fortsätter:

– Jag vill att folk ska veta att vi är väl medvetna om läget i samhället och gör allt vi kan för att arrangera säkra evenemang.

Hur hårt har kulturen i Kungsbacka drabbats av pandemin?

– I och med att vi är en kommunal verksamhet står vi pall. Men det finns många mindre scener som gått i graven och frilansare har det tufft. Det var redan före pandemin en osäker branch.


TV-klipp och nyheter

Fiskgjusarna är på plats i fjorden
MILJÖ 2024-04-18 KL. 18:30
Premium

Fiskgjusarna är på plats i fjorden

Målar med händerna
KONST 2024-04-17 KL. 19:00
Premium

Målar med händerna

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2024-04-18 KL. 19:30
Snart klart med toaletter och duschar
Premium | MILJÖ 2024-04-18 KL. 18:30
Fiskgjusarna är på plats i fjorden
Premium | SPORT 2024-04-18 KL. 15:00
Klassikern ser ut att locka 900 löpare

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.