KULTUR & NÖJE 2021-09-13 KL. 08:00

Fullspäckad höst på Kungsbacka teater

Snart får Kungsbacka teaters salonger fyllas med publik igen. Ett efterlängtat besked enligt teaterns producent Deborah Haugaard. Till hösten väntar ett fullspäckat program med bland annat konserter av Lill Lindfors och Tommy Körberg, samt föreställningar av Sissela Kyle och Jonas Gardell.

Fullspäckad höst på Kungsbacka teaterDen 29 september ska restriktionen gällande publiktaket för arrangemang inomhus tas bort. För Kungsbacka teater innebär detta att de äntligen kan ta emot en fullsatt publik igen.
– Det känns fantastiskt att få möta publiken igen. Nu är det full gång. Mejlkorgen är full med kunder som undrar om det verkligen stämmer och om föreställningarna verkligen blir av och av arrangörer som vill arrangera. Det är galet, men positivt galet, säger Deborah Haugaard.
Pandemitiden har varit en säregen tid för teatern. Salongerna har ekat tomma och föreställningar har skjutits upp gång på gång eller ställts in. När publiken nu välkomnas tillbaka blir teaterprogrammet fullproppat.
– Det blir en knökad höst, om det verkligen blir sanning att restriktionerna släpps den 29 september. Men de kan inte backa nu va?, säger Deborah Haugaard.

En del föreställningar är redan slutsålda eller nästan slutsålda. Men ännu finns chansen att knipa en biljett till flera av höstens arrangemang.
– Vi har en del föreställningar som redan är slutsålda och några som vi inte släppt än. Lill Lindfors släpptes i coronatider men sålde ändå slut på bara några timmar. Stort i höst är bland annat konserten med Tommy Körberg och föreställningen med Sissela Kyle. Sedan har vi en föreställning med 123 Schtunk, ett teaterkompani som är väldigt speciella men väldigt populära. Jag ser jättemycket fram emot Jonas Gardells Queen of fucking Everything, jag tror att den blir rolig, säger Deborah Haugaard.
Trots att restriktionerna släpps kommer teatern att ha kvar några åtgärder för att hindra smittspridning.
– Det kommer såklart att finnas handspirt. Troligtvis så kommer vi skanna av alla biljetten redan när folk kommer så att det inte blir köbildning för att skanna biljetter sedan. Vi vill att folk ska gå in lite pö om pö. Sedan har vi en stor yta att jobba med på teatern. Vi hoppas också att folk som vanligt har respekt för varandra och håller avstånd, säger Deborah Haugaard.

 

Läs fler kulturnyheter här

Magplask för Aranäs
HANDBOLL 2021-10-23 KL. 18:30

Magplask för Aranäs

Mittbackens förlösande mål
FOTBOLL 2021-10-23 KL. 16:55

Mittbackens förlösande mål

Åsa stormar mot seriesegern

Nya chefer till Kulturskolan
KULTUR & NÖJE 2021-10-22 KL. 20:00

Nya chefer till Kulturskolan

Temadag med digitala möjligheter
NYHETER 2021-10-22 KL. 18:00

Temadag med digitala möjligheter

Berättarfestival på Fyren
KULTUR & NÖJE 2021-10-22 KL. 14:30

Berättarfestival på Fyren

Elektronen flyttar till Fyren
NYHETER 2021-10-22 KL. 09:00

Elektronen flyttar till Fyren

Tredje dosen vaccin igång i Kungsbacka
NYHETER 2021-10-22 KL. 07:00

Tredje dosen vaccin igång i Kungsbacka

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

HANDBOLL 2021-10-23 KL. 18:30
Magplask för Aranäs

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Nystartade företaget med smaker från Damaskus

Nystartade företaget med smaker från Damaskus

Smaken av Damaskus, så heter det nystartade företaget som ryms i en lägenhet i Kungsbacka. – Det var våra vänner som tyckte vi skulle sätta igång, säger Yahya Salam.