KULTUR & NÖJE 2021-09-13 KL. 08:00

Fullspäckad höst på Kungsbacka teater

Snart får Kungsbacka teaters salonger fyllas med publik igen. Ett efterlängtat besked enligt teaterns producent Deborah Haugaard. Till hösten väntar ett fullspäckat program med bland annat konserter av Lill Lindfors och Tommy Körberg, samt föreställningar av Sissela Kyle och Jonas Gardell.

Fullspäckad höst på Kungsbacka teaterDen 29 september ska restriktionen gällande publiktaket för arrangemang inomhus tas bort. För Kungsbacka teater innebär detta att de äntligen kan ta emot en fullsatt publik igen.
– Det känns fantastiskt att få möta publiken igen. Nu är det full gång. Mejlkorgen är full med kunder som undrar om det verkligen stämmer och om föreställningarna verkligen blir av och av arrangörer som vill arrangera. Det är galet, men positivt galet, säger Deborah Haugaard.
Pandemitiden har varit en säregen tid för teatern. Salongerna har ekat tomma och föreställningar har skjutits upp gång på gång eller ställts in. När publiken nu välkomnas tillbaka blir teaterprogrammet fullproppat.
– Det blir en knökad höst, om det verkligen blir sanning att restriktionerna släpps den 29 september. Men de kan inte backa nu va?, säger Deborah Haugaard.

En del föreställningar är redan slutsålda eller nästan slutsålda. Men ännu finns chansen att knipa en biljett till flera av höstens arrangemang.
– Vi har en del föreställningar som redan är slutsålda och några som vi inte släppt än. Lill Lindfors släpptes i coronatider men sålde ändå slut på bara några timmar. Stort i höst är bland annat konserten med Tommy Körberg och föreställningen med Sissela Kyle. Sedan har vi en föreställning med 123 Schtunk, ett teaterkompani som är väldigt speciella men väldigt populära. Jag ser jättemycket fram emot Jonas Gardells Queen of fucking Everything, jag tror att den blir rolig, säger Deborah Haugaard.
Trots att restriktionerna släpps kommer teatern att ha kvar några åtgärder för att hindra smittspridning.
– Det kommer såklart att finnas handspirt. Troligtvis så kommer vi skanna av alla biljetten redan när folk kommer så att det inte blir köbildning för att skanna biljetter sedan. Vi vill att folk ska gå in lite pö om pö. Sedan har vi en stor yta att jobba med på teatern. Vi hoppas också att folk som vanligt har respekt för varandra och håller avstånd, säger Deborah Haugaard.

 

Läs fler kulturnyheter här

 499 dagar med huvudvärk
FOTBOLL 2021-10-27 KL. 20:00

499 dagar med huvudvärk

Hjärnskakningen fick oerhörda konsekvenser för Linnea Bjöörn

Stephan söker det abstrakta
FAMILJ 2021-10-27 KL. 19:00

Stephan söker det abstrakta

"Jag vill inte hamna i en box"

Tryggare skolväg med muralkonst på väggen
NYHETER 2021-10-27 KL. 08:00

Tryggare skolväg med muralkonst på väggen

Emmy ser fram emot satsning i Kungsbacka
FAMILJ 2021-10-26 KL. 20:00

Emmy ser fram emot satsning i Kungsbacka

EY kritiska i Kolla-rapporten
NYHETER 2021-10-26 KL. 19:00

EY kritiska i Kolla-rapporten

Allmänna handlingsplaner och begäran om avsteg

Blandade känslor efter mästerskapet
SPORT 2021-10-26 KL. 18:00

Blandade känslor efter mästerskapet

Krönika: Mitt svenska 20-årsjubileum
NYHETER 2021-10-26 KL. 16:00

Krönika: Mitt svenska 20-årsjubileum

”Theos skolmat ska vara lagad från grunden”
NYHETER 2021-10-26 KL. 11:53

”Theos skolmat ska vara lagad från grunden”

Trots sportsligt lyft – Fjärås sparkar tränaren
FOTBOLL 2021-10-26 KL. 10:07

Trots sportsligt lyft – Fjärås sparkar tränaren

Westerberg kritiserar arbetssituationen

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Paret fick pris för god byggnadsvård

Paret fick pris för god byggnadsvård

2019 lämnade Hanna Öberg Brandt och Henric Öberg Brandt sin nybyggda villa för en mangårdsbyggnad i dåligt skick. Efter några år av hårt slit med renovering har de nu prisats för god byggnadsvård av Hallands Museiförening.