KULTUR & NÖJE 2022-08-17 KL. 21:00

Finstämd kväll med sommarkören

Av Christina Wagner

Det blev en härlig musikkväll när sommarkören sjöng sin British Summer Concert på Magasinet på Tjolöholm.

Finstämd kväll med sommarkören
Skönsång. Åsa och Ulf Nomark samt sommarkören sjöng British Summer concert. Foto: Christina Wagner

TV-klipp och nyheter

Ulf och Åsa Nomarks kör har övat hela sommaren och var laddade inför konsertkvällen på Magasinet. Storbritanniens största artister stod på schemat, och publiken kom för att höra låtar av Ed Sheeran, Adele, Beatles, Coldplay, David Bowie och Queen.
– Vi såg i programmet att de skulle ha konserten idag, och har sjungit med dem förut, så vi tyckte det var kul att komma hit, sa Kristina Carlsson, som kommit från Göteborg för att lyssna.


Susan Glenvall, Agnetha Svensson, Monica Korsten och Kristina Carlsson kom från Göteborg för att höra kören. De har alla sjungit med Nomarks innan, och funderar på att börja igen till hösten. Foto: Christina Wagner


Många lyssnare
Det var fullsatt i Magasinet och lite allsång också när Sommarkören körde igång. Paret Nomark började köra sommarkör med sitt sångskoncept "Pop-in and Sing" 2017, för att körmedlemmar skulle kunna underhålla sina stämmor även under sommaren. Årets kör bestod av runt 85 personer, cirka 70 av dem var med på kvällens konsert på Tjolöholm.
– Vi har utgått från stora kända brittiska artister och tagit mycket kända låtar. Då blir det per automatik några som är riktigt svåra att framföra, och några enklare, sa Ulf Nomark innan konserten.
Hans favorit är David Bowies Life on Mars, för att den föll så väl ut.
– Jag tycker om allihop men den blev väldigt maffig. Det är ingen körlåt, vi har arrangerat hela versen och refrängen med stämmor. Ibland så känner man att det blir ännu bättre med körer, det är en fantastisk låt men den blev så maffig i kör, säger han.


Körmedlemmarna Lotta Leman, Åsa Evaldsson, Christel Robertsson Anne Engström och Siv Svensson tog lite mat innan konserten började. Två favoritsånger var Viva la Vida av Coldplay och Dont stop me Now av Queen. Foto: Christina Wagner


Får sjunga det mesta
Nomarks försöker arrangera låtarna så kören får mer än bara doa solister. I vissa stycken sjungen Ulf och Åsa fortfarande solo, men ofta får kören sjunga refrängerna också.
– Som körsångare är det väldigt roligt att sjunga storyn. Till exempel Life on Mars, och även Don't stop me Now med Queen, där sjunger alla.
Den senare låten är en favorit för Anne Engström från Hultafors, en av medlemmarna i Sommarkören i år. Lotta Leman från Partille har Coldplays Viva la Vida som favorit. De var med 2019 också och fick blodad tand. Lotta Andreasson från Kungsbacka är däremot med för första gången i år, och har bjudit in hela familjen för att lyssna.
– Vi vet att det är sånger från England som är i fokus, det ska bli spännande, sa dom.

Pandemin ett avbräck
Ulf Nomark menar att sjunga i kör har avskräckt lite efter pandemin, men trots det har Sommarkören haft lika många intresserade i år.
–Vi är väldigt nöjda med det, för det trodde vi inte. Det tar ett tag att få tillbaks det på samma nivå igen. Det kan hända att våra digitala repitioner har känts som en säkerhet, då vet man att oavsett så kommer vi genomföra repetitionerna, sa Ulf Nomark.



Fyr får klartecken i Åsa
NYHETER 2024-04-20 KL. 12:00
Premium

Fyr får klartecken i Åsa

TV-klipp och nyheter

Godis till hela klassen – Leia vann teckningstävlingen
NYHETER 2024-04-19 KL. 16:30
Premium

Godis till hela klassen – Leia vann teckningstävlingen

Se intervjun med vinnaren i artikeln

Fiskgjusarna är på plats i fjorden
MILJÖ 2024-04-18 KL. 18:30
Premium

Fiskgjusarna är på plats i fjorden

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2024-04-20 KL. 12:00
Fyr får klartecken i Åsa
Premium | FOTBOLL 2024-04-19 KL. 21:51
Lindome fick sin derbyrevansch
Premium | NYHETER 2024-04-19 KL. 19:30
Firar 400 år med dubbelfyrarna
Premium | HANDBOLL 2024-04-19 KL. 17:30
Klart: Aranäs värvar guldmålvakt

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.