Annons

Kullavikskillar fixade Lisebergsattraktionen

En pandemi kom emellan, så det tog två år.
Men nu är kaninattraktionen Underlandet på Liseberg invigt.
Och klippte bandet, det gjorde bröderna Melker och Tage Torstensson från Kullavik som hittat på hela grejen.

Nöje & Kultur | 28 Juni 2021 11:44

Det tog ett år längre än väntat, men förra helgen var hela familjen Torstensson, Melker, Tage, lillebror Helge plus mamma och pappa Sara och Lars på plats för att klippa band och premiäråka tåget ner i kanintunnlarna.

FOTO: Pressbild

– Så här såg modellen ut!
Tage Torstensson, yngst av de två bröderna, kilar raskt in i huset och kommer ut med en stor kartong. I den finns modellen av kanintunnlarna som 2019 vann Lisebergs tävling att hitta på en attraktion i det nya Kaninlandet.
– Hela familjen var med och byggde, men vi hade ju aldrig trott att vi skulle vinna! Det var ju 100 som lämnade in, berättar Tage.
Helt oväntat borde det i och för sig inte ha varit. Fantasi är ingen bristvara hos killarna, så de har också kommit på andra plats i en tävling om att hitta på en uppfinning till författaren Michael Wianders böcker om Dexter Olsson.
– Egentligen fick vi flest röster, men författaren ville ha en uppfinning med mer humor i sin bok, så där kom tvåan med istället, berättar Melker.
Å andra sidan fick killarna medalj av Svenska uppfinnareföreningen, och det är det inte många barn som fått.

Större än väntat

Kaninlandet är Lisebergs stora satsning på de minsta besökarna. För första gången bjöd man därför in barn till att vara med och hitta på hur en av attraktionerna skulle se ut.
– Istället för att kaninerna skulle behöva komma upp, tänkte vi att man skulle åka ner och hälsa på hur de har det hemma hos sig själva istället, säger Tage.

Fantasi är ingen bristvara för brorsorna Melker och Tage Torstensson. Nu har attraktionen de hittade på till Lisebergs Kaninlandet äntligen invigts, men de har också fått medalj från Svenska uppfinnareföreningen i en annan tävling.

Egentligen skulle killarnas attraktion ha invigts redan förra året, men så kom ju coronan i vägen och stängde alla nöjesparker. Men förra helgen var det äntligen dags.
– Det var jätteroligt att se hur det blev! Det var mycket större än vad jag hade trott, med en massa vetenskapslabb och glassfabrik och ställe där kaninerna bröt kristaller, säger Melker.

Rymdraket

I grabbarnas förslag var det meningen att alla besökare skulle krypa omkring i kanintunnlar. Det hade kanske blivit lite trassligt för en del, så istället hade Liseberg fixat en annan lösning: först en rymdraket raka vägen ner i backen och sedan ett tåg som körde runt i Underlandet.
– Men om jag skulle göra om något så skulle det gå snabbare! tycker Tage.
För undan, ska det allra helst gå. Efter att invigning och bandklippning var avklarat under den stora invigningen förra veckan, väntade en hel massa åka av. I elva timmar och 55 minuter, för att vara exakt.
­– Bäst var Valkyria!

Världens bästa farfar

Nu är det sommarlov som gäller. Och i huvudet snurrar det redan en massa nya idéer på grejer som ska göras och hittas på.
– Farfar och jag ska fiska med magnet, göra ett hopfällbart postgaller så att katten inte kan komma åt fåglarna, gjuta tennsoldater och sänken och 100 saker till… Vi har världens bästa farfar!, säger Melker.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Lotta är tillbaka på Liseberg efter EM-pausen

Scen Imorgon, torsdag, släpps biljetterna till sommarens kommande måndagskvällar med Lotta på Liseberg. 500 sittplatser per program erbjuds. Premiä...

Nyheter för barnen när nöjesfältet öppnar

Nyheter Efter ett mörkt år för Liseberg har nöjesparken äntligen kunnat öppna igen, med ett begränsat antal ...

Ingen jul på Liseberg

Jobb & Pengar Det blir ingen jul på Liseberg i år. Evenemanget ställs in, i spåren av coronapandemin.Det är det ...
Annons