Det har gått hundra år sedan det blev allmän rösträtt i Sverige, men kampen för att göra kvinnors röster hörda måste fortsätta. 
På söndag den 26 maj är det val till Europaparlamentet och det spelar roll vem du röstar på. EU är byggt på övertygelsen om alla människors lika rätt och värde - grundläggande värderingar som nu hotas på flera håll i EU. När högerpopulismen vinner mark ifrågasätts och förnekas kvinnors och minoriteters rättigheter.
Människohandel är ett av de snabbast växande brotten i världen. Cirka 70 procent av offren är flickor och kvinnor, de flesta utnyttjas sexuellt. EU har genom sitt polisiära samarbete en enorm potential att bekämpa människohandel. Likt andra marknader drivs också människohandeln av efterfrågan. Enligt Europol försvåras arbetet av att det fortfarande är lagligt att köpa sex i en majoritet av EU:s medlemsländer. 
Därför vill Centerkvinnorna att andra länder ska anamma den svenska sexköpslagen. 
Centerkvinnornas kandidater till EU-valet kommer aldrig tveka att slå näven i bordet när kvinnors rättigheter hotas. Kvinnan är ingen handelsvara!
Den 24 maj är det hundra år sedan riksdagen röstade för allmän rösträtt i Sverige. Varje röst räknas, det har historien visat. Så kryssa en kraft för jämställdhet på söndag!Ebba Krumlinde, Centerpartiets EU-kandidat #9 ; Sofia Jarl, förbundsordförande Centerkvinnorna ; Centerkvinnorna i Halland, Sandra Wilhelmsson, Kungsbacka ; Karin Green, Kungsbackabygdens Centerkvinnor