FOTBOLL 2021-06-08 KL. 22:32

Krossades av nykomlingen

Trots att man på förhand pratat om att man ska ta klivet upp i divison 4 har Särö IK inlett serien på värsta tänkbara sätt, nämligen med två förluster. Men lagkapten Ted Karlsson är inte orolig.

– Jag tycker vi spelar bra idag och det är en lång serie, säger han.

Särö IK hade extremt svårt att skapa några vassa målchanser mot Getinge IF.

Visst hade Särö IK majoriteten av bollen och bortalaget Getinge IF hade inte överdrivet många målchanser. Men detta till trots lyckas Särö IK förlora mot nykomlingen från division 6.

– Det är jävligt surt. Vi blir straffade och skapar inte tillräckligt med chanser, säger Ted Karlsson.

Hemmalaget inledde matchen bra och hittade många ytor främst genom högerkanten och Benjamin Ferreire men hade otroligt svårt att hitta den sista avgörande passningen.

– Det är för dålig skärpa sen är vi lite trötta i slutet, säger Karlsson.

Några som däremot hittade chanser var bortalaget som tog tillfälle i akt att ställa om när Särö tappade bollen i onödiga positioner. Det kunde nästan se lite nonchalant ut, men att Särö på något sätt skulle underskattat motståndet håller kaptenen inte med om.

– Tvärtom vi vet att de gjorde bra ifrån sig förra året och har all respekt för dem, säger han.

Efter ett tvåmålsunderläge i halvlek så kunde inte Särö riktigt hitta några heta målchanser alls i den andra halvleken. Det skulle dröja ända till 86:e minuten innan kaptenen själv kunde trycka dit reduceringen men då var tiden redan ute.

– Vi fick lite vittring där men alldeles för sent, det är svårt att vända ett 3–0 läge, säger han.

Det var inte heller någon personlig tröst för Karlsson som är mer intresserad av att vinna fotbollsmatcher än att göra mål.

Men trots den tunga förlusten och inledningen på säsongen ser Särökaptenen positivt på möjligheterna för dem att göra något positivt detta året.

– Det är bara gneta på, det kommer komma mål så småningom, säger Karlsson.